Ja altså bare bytte ut endel flaket hvete med vanlig hvete?Jeg tror ikke du trenger så mye for å få et godt øl/wit. Det er ikke der smaken sitter uansett
Det er gjæren og tildels krydderne
Ja altså bare bytte ut endel flaket hvete med vanlig hvete?
Jeg har bare barke og ville helst slippe å kjøpe nytt så da får jeg heller bytte ut noe av det med hvetemalt. Men stemmer det som jeg mener å ha lest at man helst skal ha dobbelt mengde basemalt til flaket hvete/havre?Ja, eller pils for den saks skyld
Bare bruk så mye du er komfortabel med tenker jeg
Klare (sjølsagt) ikke å dy meg: Flaka hvete og havre er ikke malt, men råfrukt. Enzymene er dead and gone i flakingsprosessen.Jeg planlegger en wit, og første gang jeg prøver meg på et øl jeg ikke har brygget tidligere er Brewing Classic Styles startpunktet.
Når jeg ser på oppskriften ser jeg det er mer flaket malt enn det er basemalt, og her trodde jeg at det måtte dobbel mengde basemalt til for en grei konvertering. Tar jeg feil?
Vis vedlegget 55507
Hehe, nei selve bildet er fra BYO, men det er vel Jamil og han har vel gjort BCS sammen med palmer, uansett så er oppskriften i BCS identisk med den Jamil har på BYO siden.Klare (sjølsagt) ikke å dy meg: Flaka hvete og havre er ikke malt, men råfrukt. Enzymene er dead and gone i flakingsprosessen.
Men er det der fra BCS?
50/50 malt og råfrukt bør holde, men jeg trur det er på grensa. Det er hva de har her, i alle fall: https://learn.kegerator.com/witbier/
Jeg har aldri brygga en wit - og kommer aldri til å gjøre det, heller - men jeg har en ide om at forskjellen på flaka hvete og hvetemalt egentlig ikke er så stor. Så kjenner du deg litt usikker, trur jeg ikke det gjør så mye å bytte ut litt.
hehe - den linjalen fortjente du . Noen ganger har jeg grepet meg i å beklage lovvedtaket fra 1936 som satte en bom for denslags. Der har jeg forøvrig full støtte fra min kollega Camilla i Pondus!Hehe, nei selve bildet er fra BYO, men det er vel Jamil og han har vel gjort BCS sammen med palmer, uansett så er oppskriften i BCS identisk med den Jamil har på BYO siden.
Råfrukt ja, jaja endre teksten litt så du kan legge vekk fingersmekker-linjalen
Ja jeg reduserte flaket hvete ned til 1kg fra 1,6kg og da føler jeg meg rimelig trygg.
Jeg tar det til meg, om vi ikke er enig om hva som er hva selv om verden er rimelig subjektiv så ville det vært vanskelig å kommunisere gjennom språk, noe jeg syns er en snever måte å kommunisere på i utgangspunktet, så er bare glad for å bli korrigert der jeg har manglerhehe - den linjalen fortjente du . Noen ganger har jeg grepet meg i å beklage lovvedtaket fra 1936 som satte en bom for denslags. Der har jeg forøvrig full støtte fra min kollega Camilla i Pondus!
Er gjæringen kommet igang?Dette synes jeg går tregt. Fra 1.050 til 1.046 på 2 døgn. Er det bare jeg som er utålmodig? Vienermalt og 3 pakker w-34/70 til 22 liter.
Vis vedlegget 55512
Ja, det bobler. iSpindelen vipper rett vei, men synes SG reduksjon på 0.004 på to døgn er ikke akkurat stormgjæring, selv på 11 grader.Er gjæringen kommet igang?
Du ville kanskje likt min salige klasseforstander (finnes det ordet fortsatt?) og norsklærer på ungdomsskolen. En medelev hadde fått rød strek på innleveringen og påpekte at "ordet står jo i ordboka", hvorpå læreren svarte "ja, det står mye dårlig i ordboka"!hehe - den linjalen fortjente du . Noen ganger har jeg grepet meg i å beklage lovvedtaket fra 1936 som satte en bom for denslags. Der har jeg forøvrig full støtte fra min kollega Camilla i Pondus!
For all del. O-fag et fremdeles mitt favorittfag.Klasseforstander -> kontaktlærer
Virker rart ja …Ja, det bobler. iSpindelen vipper rett vei, men synes SG reduksjon på 0.004 på to døgn er ikke akkurat stormgjæring, selv på 11 grader.
Oppskriften er faktisk veldig lik min Orange Mohawk. Kan bekrefte at tilnærmet 50/50 malt/flaket hvete og havre går veldig bra.Jeg planlegger en wit, og første gang jeg prøver meg på et øl jeg ikke har brygget tidligere er Brewing Classic Styles startpunktet.
Når jeg ser på oppskriften ser jeg det er mer flaket malt enn det er basemalt, og her trodde jeg at det måtte dobbel mengde basemalt til for en grei konvertering. Tar jeg feil?
Vis vedlegget 55507
det er jo godt å høre, hva tenker du rundt å bytte ut 600g flaket hvete med vanlig hvete, tror du forskjellen er merkbar?Oppskriften er faktisk veldig lik min Orange Mohawk. Kan bekrefte at tilnærmet 50/50 malt/flaket hvete og havre går veldig bra.
Vanskelig å si. Litt forskjell er det vel på maltet og flatet hvete, men om det vil bli veldig annerledes smak tviler jeg på.det er jo godt å høre, hva tenker du rundt å bytte ut 600g flaket hvete med vanlig hvete, tror du forskjellen er merkbar?
Da tror jeg at jeg kjører på med 600g hvete istedenfor flaket, det er en 15 liter batch og dødrommet i Digiboil'en er hele 7 liter så det blir en ganske tynn mesk, så da er det sikkert greit med litt mer basemaltVanskelig å si. Litt forskjell er det vel på maltet og flatet hvete, men om det vil bli veldig annerledes smak tviler jeg på.
Da ble denne tappa på fat i går. Tørrhumla rett etter jeg stilte dette spørsmålet, så lot det stå noen dager. OG holdt seg på 1.018.Sorry, my bad. Hadde reservebrillene på i dag.
London, ja. Den har lav utgjæring, og er kanskje ferdig allerede. Jeg har ikke brukt den, men synes en fellesnevner for engelske stammer er at de har en mer eksplosiv utgjæring enn de mer sedate amerikanerne. 36 timer var raskt, men ikke helt uvanlig – tror jeg.