Pål Heide Kielland
Norbrygg-medlem
Klasseforstander -> kontaktlærer
For all del. O-fag et fremdeles mitt favorittfag.Klasseforstander -> kontaktlærer
Virker rart ja …Ja, det bobler. iSpindelen vipper rett vei, men synes SG reduksjon på 0.004 på to døgn er ikke akkurat stormgjæring, selv på 11 grader.
Oppskriften er faktisk veldig lik min Orange Mohawk. Kan bekrefte at tilnærmet 50/50 malt/flaket hvete og havre går veldig bra.Jeg planlegger en wit, og første gang jeg prøver meg på et øl jeg ikke har brygget tidligere er Brewing Classic Styles startpunktet.
Når jeg ser på oppskriften ser jeg det er mer flaket malt enn det er basemalt, og her trodde jeg at det måtte dobbel mengde basemalt til for en grei konvertering. Tar jeg feil?
Vis vedlegget 55507
det er jo godt å høre, hva tenker du rundt å bytte ut 600g flaket hvete med vanlig hvete, tror du forskjellen er merkbar?Oppskriften er faktisk veldig lik min Orange Mohawk. Kan bekrefte at tilnærmet 50/50 malt/flaket hvete og havre går veldig bra.
Vanskelig å si. Litt forskjell er det vel på maltet og flatet hvete, men om det vil bli veldig annerledes smak tviler jeg på.det er jo godt å høre, hva tenker du rundt å bytte ut 600g flaket hvete med vanlig hvete, tror du forskjellen er merkbar?
Da tror jeg at jeg kjører på med 600g hvete istedenfor flaket, det er en 15 liter batch og dødrommet i Digiboil'en er hele 7 liter så det blir en ganske tynn mesk, så da er det sikkert greit med litt mer basemaltVanskelig å si. Litt forskjell er det vel på maltet og flatet hvete, men om det vil bli veldig annerledes smak tviler jeg på.
Da ble denne tappa på fat i går. Tørrhumla rett etter jeg stilte dette spørsmålet, så lot det stå noen dager. OG holdt seg på 1.018.Sorry, my bad. Hadde reservebrillene på i dag.
London, ja. Den har lav utgjæring, og er kanskje ferdig allerede. Jeg har ikke brukt den, men synes en fellesnevner for engelske stammer er at de har en mer eksplosiv utgjæring enn de mer sedate amerikanerne. 36 timer var raskt, men ikke helt uvanlig – tror jeg.
Trudde jeg hadde en sedat amerikaner i gjæringsdunken, så viste det seg å være en tiger på tanken. Imperial A15 Independence ("samme" som WLP051) har dratt en American Blonde (som like gjerne kunne vært en APA eller en Engelsk Golden Ale) ned fra 1.050 til 1.008 på tre dager. Og da sto den til og med på 16 grader det meste av tida. Og det var ikke så eksplosiv aktivitet i gjærlåsen, heller.... synes en fellesnevner for engelske stammer er at de har en mer eksplosiv utgjæring enn de mer sedate amerikanerne. ...
Ja, 68 % er vel ikke uvanlig utgjæring for London, tror jeg.Da ble denne tappa på fat i går. Tørrhumla rett etter jeg stilte dette spørsmålet, så lot det stå noen dager. OG holdt seg på 1.018.
Da kan altså London gjøre seg ferdig på 36 timer (1.056-1.018)
Skal jeg være helt ærlig ville jeg ikke brukt BE-256, jeg har bare prøvd en gang, men det ga mange rare usmaker, litt fusel, litt svovel, besk bitterhet og en emmen tørr følelse, mener @loebrygg heller ikke var veldig imponert over den gjæra. Om du vil kjøre tørrgjær så sitter jeg med en Saison i hånda og andre brygg med farmhouse fra Lallemand, det en gjær jeg kan anbefale. Og jeg ville brukt 2 pakker uansett hvilken gjær du går forHei lurer på om jeg trenger 2 gjærpakker til denne? Oppskriften sier 1 pakke safale BE-256
Stil: Belgisk Dubbel/Bruin
Alkoholprosent: ca. 7,5%. Forventet OG: ca. 1.066, FG ca 1.009
IBU: ca 26 – oppleves lite bitter. Farge: ca 50 EBC - mørk rødbrun
Innholder 5.2 kg knust malt:
Malt: Pale ale, Melano, Havremalt, Special B og Hvetemalt
Humle: Tettnanger, Celeia
Gjær: Fermentis Safbrew BE-256
Annet: 0,5 kg mørkt kandissukker, tilsettes siste 30 min av koketiden, røres godt ut
Ser at Anbefalt gjæringstemperatur: 20 - 30°C. Har ikke varmebelte funker det bare gjære den på 20°C?Skal jeg være helt ærlig ville jeg ikke brukt BE-256, jeg har bare prøvd en gang, men det ga mange rare usmaker, litt fusel, litt svovel, besk bitterhet og en emmen tørr følelse, mener @loebrygg heller ikke var veldig imponert over den gjæra. Om du vil kjøre tørrgjær så sitter jeg men en Saison i hånda og andre brygg med farmhouse fra Lallemand, det en gjær jeg kan anbefale. Og jeg ville brukt 2 pakker uansett hvilken gjær du går for
Det er en typisk 2 pakkers jobb, jaHei lurer på om jeg trenger 2 gjærpakker til denne? Oppskriften sier 1 pakke safale BE-256
Stil: Belgisk Dubbel/Bruin
Alkoholprosent: ca. 7,5%. Forventet OG: ca. 1.066, FG ca 1.009
IBU: ca 26 – oppleves lite bitter. Farge: ca 50 EBC - mørk rødbrun
Innholder 5.2 kg knust malt:
Malt: Pale ale, Melano, Havremalt, Special B og Hvetemalt
Humle: Tettnanger, Celeia
Gjær: Fermentis Safbrew BE-256
Annet: 0,5 kg mørkt kandissukker, tilsettes siste 30 min av koketiden, røres godt ut
Samme her ikke imponert over BE-256. Ikke så ille som du beskriver, men neste gang prøver jeg Lallemand Abbaye (Chimay) eller WB-06 (Duvel).Skal jeg være helt ærlig ville jeg ikke brukt BE-256, jeg har bare prøvd en gang, men det ga mange rare usmaker, litt fusel, litt svovel, besk bitterhet og en emmen tørr følelse, mener @loebrygg heller ikke var veldig imponert over den gjæra. Om du vil kjøre tørrgjær så sitter jeg men en Saison i hånda og andre brygg med farmhouse fra Lallemand, det en gjær jeg kan anbefale. Og jeg ville brukt 2 pakker uansett hvilken gjær du går for
Om du tenker på farmhouse så ja, jeg gjærer den i romtemperatur som er en plass mellom 20 og 24 og det blir flott øl uansett.Ser at Anbefalt gjæringstemperatur: 20 - 30°C. Har ikke varmebelte funker det bare gjære den på 20°C?
Aldri prøvd abbaye, men den er sikkert fin, WB-06 er en solid gjær, men jeg styrer unna alt med diastaticus og da faller den bort.Samme her ikke imponert over BE-256. Ikke så ille som du beskriver, men neste gang prøver jeg Lallemand Abbaye (Chimay) eller WB-06 (Duvel).
Mulig jeg er naiv etter å ha brukt BE-134 uten å oppleve problemer, men er det ikke bare å finne passende sted utendørs og helle gjærkaka, fylle kokende vann i bøtta og hvor aktuell tappestav også legges og la stå noen minutter?Aldri prøvd abbaye, men den er sikkert fin, WB-06 er en solid gjær, men jeg styrer unna alt med diastaticus og da faller den bort.
Holder en pakke Imperial til en dubbel? I såfall koster det omtrent det samme.Inntil videre holder jeg meg til fersk gjær når det kommer til trappist øl
Ikke så vanskelig å få nok gjær til en 20 liters batch. Ingen ulempe å underpitche litt på belgisk heller