Koblingen holder, men ikke den lille ventilen for å slippe ut trykket i flasken.Saksa fra nettbutikken til Ølbrygging: " Ønsker du koblinger og tappelinjer som holder tett skal du velge Duotight hurtigkoblinge fra KegLand. Takler trykk opp til 100psi."
Sånn kjapt omregna er 100PSI 16,67 bar så dette er vel godt under produsentens spec...
Det var vel litt for kjapt utregna tror jeg, blir ca 6,9 bar. Uansett så har man mye å gå på.Saksa fra nettbutikken til Ølbrygging: " Ønsker du koblinger og tappelinjer som holder tett skal du velge Duotight hurtigkoblinge fra KegLand. Takler trykk opp til 100psi."
Sånn kjapt omregna er 100PSI 16,67 bar så dette er vel godt under produsentens spec...
Det der finnes det en del tråder om. Dårlig stell med gjæra er vel generelt fasiten.Noen som vet generell årsak for «dårlig» utgjæring? Bruker følgende oppskrift:
Paulaner Hefe-Weißbier - Clone - Østerbro Bryghus
https://share.brewfather.app/nTk56MtB3csNbe
Og fikk OG 1.053 (måtte etterfylle litt vann)
Har gjæret siden forrige fredag og tatt prøve for andre gang i dag, virker som den har stoppet opp på 1.020, men skal egentlig gjæres ut til 1.011.
mins noe liknende skjedde med forrige batch også, uten at jeg husker eksakt nå. Av erfaring gjærer den ikke så mye mer etter snart to uker på dunken, så vurderer bare flaske den til fredag. Dog fortsetter utgjæringene mine å stoppe på 1.020 må jeg begynne å kompansere med sterkere vørter
Linken din funker ikke, men enten a) dårlig gjær eller b) ukonvertert stivelse.Noen som vet generell årsak for «dårlig» utgjæring? Bruker følgende oppskrift:
Paulaner Hefe-Weißbier - Clone - Østerbro Bryghus
https://share.brewfather.app/nTk56MtB3csNbe
Og fikk OG 1.053 (måtte etterfylle litt vann)
Har gjæret siden forrige fredag og tatt prøve for andre gang i dag, virker som den har stoppet opp på 1.020, men skal egentlig gjæres ut til 1.011.
mins noe liknende skjedde med forrige batch også, uten at jeg husker eksakt nå. Av erfaring gjærer den ikke så mye mer etter snart to uker på dunken, så vurderer bare flaske den til fredag. Dog fortsetter utgjæringene mine å stoppe på 1.020 må jeg begynne å kompansere med sterkere vørter
Jeg skulle inderlig ønske at ingen kjøper denne. Den er en kopi (som mange av Kegland sine produkter) av et utmerket norsk produkt, nemlig Tapcooler. Originalen har dessuten mye mindre rallemikk rundt koblingene.Jeg skal innom ølbrygging(butikken) og ser de har fått inn nukatap flaskefylleren igjen, jeg vurderer å kjøpe en, men det er en ting jeg ikke forstår. I instruksjonene til flaskefylleren skal det jeg ønsker å gjøre være mulig, som er å flaske direkte fra fatet.
Vis vedlegget 55726
Det jeg ikke forstår er, når flasken er fylt så skal man trekke i den lille tappen på venstre side for å slippe trykket ut av flasken, men hva er det da som stopper ølet fra å fortsette å komme ut av flaskefylleren?
Jeg er selvfølgelig enig og er klar over det, men jeg har ikke tappekraner og dermed avhengig av ballock for at flasking ikke skal bli et "styr", for det er ikke ofte jeg flasker. Med det sagt så syns jeg det er en fordel at kegland sin ikke har noen deler i aluminium, med tanke på vasking av fylleren og helt ærlig så har alle bransjer godt av konkurranse, jeg regner med at hadde det vært patent på designet så hadde aldri kegland kunne selge den.Jeg skulle inderlig ønske at ingen kjøper denne. Den er en kopi (som mange av Kegland sine produkter) av et utmerket norsk produkt, nemlig Tapcooler. Originalen har dessuten mye mindre rallemikk rundt koblingene.
Hmm.. er en paulaner klon, lagde starter på wlp380 som skulle være innafor i følge kalkulator. Kan jo være noe med ukonvertert stivelse.Linken din funker ikke, men enten a) dårlig gjær eller b) ukonvertert stivelse.
Hvis du googler "fermentation stalled at" så kommer 1.020 opp som et søkeforslag.
Lots of fermentation stuck at 1.020
I have an alt stuck at 1.020 for about two weeks now. I studied a pile of posts and my brewing notes to try to figure what caused the stuck ferment. I'm pretty sure mine is stuck because of general yeast health. I'm gonna try raising the temp for a week or so. If that doesn't work maybe...www.homebrewtalk.com
Hvordan gikk du fram for å øke tempen til 66C? Har gjort det der en gang i Brewtoolsen, måtte begrense effekten til 20% får å sikre at jeg ikke brant varmelementa. Gikk timesvis å komme seg opp til jevn mesketemperatur på hovedsteget.Kjørte som i oppskriften: mash 44c - 20 min, 66c/40 74c/10 skylte med ca 76c
Brygger på kjele på induksjon, rører ofte under oppvarmingen.Hvordan gikk du fram for å øke tempen til 66C? Har gjort det der en gang i Brewtoolsen, måtte begrense effekten til 20% får å sikre at jeg ikke brant varmelementa. Gikk timesvis å komme seg opp til jevn mesketemperatur på hovedsteget.
Vil du ikke ha slange på den krana di? Jeg har ikke prøvd uten, men har inntrykk av at et godt stykke slange er av betydning for å begrense skum.Vurderer om jeg ikke vil gå over til tappekran istede for slanger
Er det da kun en slik https://www.bryggselv.no/tilbehør/400336/adapter-til-ball-lock jeg trenger i tillegg til selve tappekranen https://www.bryggselv.no/perlick/400344/perlick-630ss-tappekran
Er det noe dere vil annbefale? Eller blir det mye skum og lite øl?
Evt. andre forslag?
Har ikke prøvd den, men kan ikke forstå annet at det blir Ibiza skumbonanza. Det er jo ingenting som hindrer et brått trykkfall.Vurderer om jeg ikke vil gå over til tappekran istede for slanger
Er det da kun en slik https://www.bryggselv.no/tilbehør/400336/adapter-til-ball-lock jeg trenger i tillegg til selve tappekranen https://www.bryggselv.no/perlick/400344/perlick-630ss-tappekran
Er det noe dere vil annbefale? Eller blir det mye skum og lite øl?
Evt. andre forslag?
Sorry for å "butte" inn, men hva er greia med det egentlig? Det fungerer jo helt fint med 1,5meter 3/16 til piknikkran, hvorfor ikke til andre tappekraner?Vil du ikke ha slange på den krana di? Jeg har ikke prøvd uten, men har inntrykk av at et godt stykke slange er av betydning for å begrense skum.
Jeg har jo ikke prøvd, men jeg ville ikke tro det. Du kan låne mine kraner og forsøke deg fram hvis du vil, jeg har uansett ikke operativt tappeopplegg nå.Hum, så det er altså ingen god løsning å feste den direkte på ball lock uten noen form for slange?
Er ikke det nær fasit på "et godt stykke slange", så veit ikke jeg.Sorry for å "butte" inn, men hva er greia med det egentlig? Det fungerer jo helt fint med 1,5meter 3/16 til piknikkran, hvorfor ikke til andre tappekraner?
Ååå, jeg syns jeg leser både 3 og 5 meter, men det er kanskje snakk om 3/8 slanger? Ikke for det, når jeg flasker fra fat bruker jeg 3 meter 3/16 for å slippe å senke trykket.Er ikke det nær fasit på "et godt stykke slange", så veit ikke jeg.