Tråden for dumme spørsmål.

Jeg skulle inderlig ønske at ingen kjøper denne. Den er en kopi (som mange av Kegland sine produkter) av et utmerket norsk produkt, nemlig Tapcooler. Originalen har dessuten mye mindre rallemikk rundt koblingene.
Jeg er selvfølgelig enig og er klar over det, men jeg har ikke tappekraner og dermed avhengig av ballock for at flasking ikke skal bli et "styr", for det er ikke ofte jeg flasker. Med det sagt så syns jeg det er en fordel at kegland sin ikke har noen deler i aluminium, med tanke på vasking av fylleren og helt ærlig så har alle bransjer godt av konkurranse, jeg regner med at hadde det vært patent på designet så hadde aldri kegland kunne selge den.

Menne en for vel hva en betaler for, for jeg tror ikke min(som er timer gammel) fungerer som den skal, så jeg håper ikke mitt dype svik mot Tapcooler stopper noen i å svare på det jeg faktisk spør om :p
 
Sist redigert:
Linken din funker ikke, men enten a) dårlig gjær eller b) ukonvertert stivelse.
Hvis du googler "fermentation stalled at" så kommer 1.020 opp som et søkeforslag.
Hmm.. er en paulaner klon, lagde starter på wlp380 som skulle være innafor i følge kalkulator. Kan jo være noe med ukonvertert stivelse.
Kjørte som i oppskriften: mash 44c - 20 min, 66c/40 74c/10 skylte med ca 76c

får forsøke litt risting
 
Kjørte som i oppskriften: mash 44c - 20 min, 66c/40 74c/10 skylte med ca 76c
Hvordan gikk du fram for å øke tempen til 66C? Har gjort det der en gang i Brewtoolsen, måtte begrense effekten til 20% får å sikre at jeg ikke brant varmelementa. Gikk timesvis å komme seg opp til jevn mesketemperatur på hovedsteget.
 
Hvordan gikk du fram for å øke tempen til 66C? Har gjort det der en gang i Brewtoolsen, måtte begrense effekten til 20% får å sikre at jeg ikke brant varmelementa. Gikk timesvis å komme seg opp til jevn mesketemperatur på hovedsteget.
Brygger på kjele på induksjon, rører ofte under oppvarmingen.
 
Huff. BrewBrain Float'en viste at min 40l batch av SMaSHing Pilsner klone hadde nådd FG, men da jeg tappet av en prøve og målte med FG hydrometeret viste den 1.014 :oops: Usikker på hva som har skjedd, men jeg vet det var slepphendt å "pitche" gjæren før jeg fylte oppi vørter, (trodde ville blande seg lell). Den har gjæra få en Chronical 1/2 bbl, så det er jo fare for at en god del av gjæren har blitt liggende nederst i konen. Jeg har kjørt en "burst" CO2 inn fra bunnen for å "rouse" gjæren, (beklager mangelfullt norsk-vokabular). Vil det funke? Hadde pitcha ganske raust, ca 1000 B celler L13, (beregna med Brewunited sin gjærkalkulator, "starter" var en 22l DME lager). Den har gjæra på 11C, med bittelitt trykk, (2psi angir produsent at Chronical'en holder på), og jeg har allerede rampet opp tempen til 16-17C for diacetyl rest.

Jeg hadde om lag 2 dl igjen av gjæren, (ca 300 B celler) som er tatt ut av kjøl, og tilsatt ca 3/4 l. vørter, (som jeg også hadde på kjøl). Tenker å pitche også dette om én time eller to. Burde disse to trekka sette i gang gjæringa igjen? Har ikke så mye erfaring med "stuck fermentations".

Frykten er selvsagt at det ikke er gjæren som er problemet, men at det har skjedd noe snålt med varmen under mesking. Det var jo ett relativt stort brygg (for en BrewTools B40, måtte meske med redusert vannmengde, og etterfylle varmt vann under kok, samt noen liter kokt/kjølt vann i gjæringskaret). Mesking og kok gikk dog greit, jeg merket ingen særegenheter. Temp var 63C både i kjelen og på pumpa, så det er vanskelig å se for seg at noe var galt, (hvis ikke begge termometerne viste feil).
Er litt bekymra, ja ... dette skulle være sommerølen.
 
Vurderer om jeg ikke vil gå over til tappekran istede for slanger
Er det da kun en slik https://www.bryggselv.no/tilbehør/400336/adapter-til-ball-lock jeg trenger i tillegg til selve tappekranen https://www.bryggselv.no/perlick/400344/perlick-630ss-tappekran

Er det noe dere vil annbefale? Eller blir det mye skum og lite øl?
Evt. andre forslag?
Vil du ikke ha slange på den krana di? Jeg har ikke prøvd uten, men har inntrykk av at et godt stykke slange er av betydning for å begrense skum.
 
Vurderer om jeg ikke vil gå over til tappekran istede for slanger
Er det da kun en slik https://www.bryggselv.no/tilbehør/400336/adapter-til-ball-lock jeg trenger i tillegg til selve tappekranen https://www.bryggselv.no/perlick/400344/perlick-630ss-tappekran

Er det noe dere vil annbefale? Eller blir det mye skum og lite øl?
Evt. andre forslag?
Har ikke prøvd den, men kan ikke forstå annet at det blir Ibiza skumbonanza. Det er jo ingenting som hindrer et brått trykkfall.

Har bygget tappeløsninger for de tørste svogerne mine: Intertap kran med 2 meter 3/16 OD slange i kveil på toppen. Sodastream med regulator. Alt montert på en hendig brakett produsert i Rogaland. Det blir endel slanger, men det fungerer meget bra.

252115742_4270217196439738_1804838127727799672_n.jpg
 
Vil du ikke ha slange på den krana di? Jeg har ikke prøvd uten, men har inntrykk av at et godt stykke slange er av betydning for å begrense skum.
Sorry for å "butte" inn, men hva er greia med det egentlig? Det fungerer jo helt fint med 1,5meter 3/16 til piknikkran, hvorfor ikke til andre tappekraner?
 
Er ikke det nær fasit på "et godt stykke slange", så veit ikke jeg. :p
Ååå, jeg syns jeg leser både 3 og 5 meter, men det er kanskje snakk om 3/8 slanger? Ikke for det, når jeg flasker fra fat bruker jeg 3 meter 3/16 for å slippe å senke trykket.
 
Ååå, jeg syns jeg leser både 3 og 5 meter, men det er kanskje snakk om 3/8 slanger? Ikke for det, når jeg flasker fra fat bruker jeg 3 meter 3/16 for å slippe å senke trykket.
Det er ihvertfall mye lenger enn jeg har brukt. Men jeg har brukt 3/16, da.
 
Jeg har en jeg bruker til øltyper som jeg ikke karbonerer så mye, feks Porter/Stout. Lett for at det blir skumbonanza. Har dog brukt en slik ball lock i det siste for flow-kontroll. Føler den ikke er helt perfekt fit. Vanskelig å få til å sette seg skikkelig på, men gjør jobben.

1645142219705.png
 
Bruker ca 2,5 - 2,8 m med 4mm ID EVA barrier og får superfin tapp med god flyt. Kan sikkert gå endel kortere på enkelte øltyper, men har egentlig noenlunde samme lengde slik at den kan brukes både til lavkarbonert og høykarbonert øl.

For dere som kun bruker 1,5 meter med 3/16, det er 3/16 ID dere bruker. Er ikke det ganske stor ID med så kort slange, eller er det 3/16 OD som vel egentlig er 3mm ID og er det som ofte blir brukt i picknick kraner med skumdemper.
 
Bruker ca 2,5 - 2,8 m med 4mm ID EVA barrier og får superfin tapp med god flyt. Kan sikkert gå endel kortere på enkelte øltyper, men har egentlig noenlunde samme lengde slik at den kan brukes både til lavkarbonert og høykarbonert øl.

For dere som kun bruker 1,5 meter med 3/16, det er 3/16 ID dere bruker. Er ikke det ganske stor ID med så kort slange, eller er det 3/16 OD som vel egentlig er 3mm ID og er det som ofte blir brukt i picknick kraner med skumdemper.

1,5-2m så bruker vi 3/16" slange / PE rør med 3mm ID ja :)
 
Ja da skjønner jeg det bedre. Ser det ofte blir oppgitt både i ID og OD i butikkene. Skjønner jo at OD er viktig å oppgi mtp koblinger, men blir egentlig feil parameter når man skal sammenligne lengde man trenger for å få en balansert linje.
 
Tilbake
Topp