Jædr
Norbrygg-medlem
1: Strike temp er den temperaturen vannet skal ha før du tilsetter malten, malten gjør at temperaturen faller til mesketemp i dette tilfellet 66 grader1: Hva er strike temp?
2: det er 20 l batch. Men 29 liter vann, skjønner jo at kornet tar med seg en del av vannet, så kokevolum på 26 liter stemmer sikkert greit. Men hvor blir de siste 6 literne av? Skal man la det være igjen 6 liter slik at det bare blir 20 liter i gjæringskaret?
3: hva skjer når man mesker ut på 78 grader i 15 min og hvorfor koker man i 60 minutter? Hva er poenget med alle disse temperaturendringene?
Vis vedlegget 60882
2: Noe av vannet fordamper i kok og noe blir svinn i kokekjelen din
3: I teorien blir det lettere å skylle ut sukkerstoffene fra mesken når du øker temperaturen men effekten skal ikke være så stor. Jeg skrur opp tempen for å komme raskere opp i kok etter skylling.
60 minutt er ganske standard lengde på kok, går fint å koke kortere og men da må du justere vannmengder, humleskjema etc.+ at du får mindre tid til andre ting når det koker(f.eks. forberede gjæringskar, ta deg en øl...)
Sist redigert: