Absolutt. Hvorfor skal de slippe unna med å selge noe som ikke holder mål?Jeg burde kanskje levere både hydrometeret og termometer tilbake til Europris. De to termometerne fra Europris viser også forskjellig.
Stor forskjell i viskositet på øl og gass....Man snakker jo hele tiden om trykkfall og lange tynne slanger, betyr det også at det tar lengre tid å karbonere øl med tynne slanger
Dette føles ut som et veldig dumt spørsmål
Stor forskjell i viskositet på øl og gass....
Kun teoretisk i tilfelle. Og bare med en gang når du setter på trykket. Det er ikke store mengder gass som overføres når ølet "spiser opp" CO2 i løpet av en uke.Ja, det er det jeg også tenker, men gjør det en liten forskjell..?
Den hastigheten som gass må strømme for å etterfylle CO2 som forsvinner i ølet så vil garantert trykkfallet være lik null og uansett null når det er «ferdig» å etterfylle jaDet jeg lurte litt på var om trykket i enden blir det samme, men det gjør vel det
Humlerike øl går helst i Apollo evt flatbottom (er ikke redd for å bruke denne med trykk under 10 psi). Hovedgjæring uten trykk, når denne er over eller går mot slutten setter jeg på lett trykk.
Det er nokså vanlig å sette på trykk mot slutten for å begynne å karbonere ølet, men ellers ønsker å gjære uten trykk. Har aldri hørt at det påvirker mengde svovel i øl (regner med du mener H2S).Det skjønner jeg ikke. Hvorfor sette på trykk etter hovedgjæringen?
Det er jo under hovedgjæringen fusel dannes. Mot slutten vil du jo helst ha lavt trykk for å la gjæren gjøre seg ferdig og dampe av H2 og andre volitale usmaker
regner med du mener H2S
Tenkte på det samme her. Selv om jeg har belgisk på tanken kan det bli varmt nok når de melder opp mot 25° i helga. Håper det verste er over før søndag, som blir den varmeste dagen. Tok heldigvis med spunding så jeg kan bremse den litt hvis det behøves.Var kanskje dårlig valg å brygge en IPA i går med tanke på det været som kom nå. Skulle kanskje valgt Saison istede
Vel, vel da får jeg prøve tykkgjæring jeg og
US-05, fårløpig 24 C og 1 bar
Vis vedlegget 68589
Ja prøver jo det, men ikke no mer enn normalt skygge. Dekker ikke tilTenkte på det samme her. Selv om jeg har belgisk på tanken kan det bli varmt nok når de melder opp mot 25° i helga. Håper det verste er over før søndag, som blir den varmeste dagen. Tok heldigvis med spunding så jeg kan bremse den litt hvis det behøves.
Skjermer du tanken mot dagslys når du gjærer på et vanlig rom?
Vis vedlegget 68590
Det er vel direkte sollys som er skadelig så vidt jeg har forstått.Ja prøver jo det, men ikke no mer enn normalt skygge. Dekker ikke til
Det er vel direkte sollys som er skadelig så vidt jeg har forstått.
Det er nok helt klart det verste, men også reflektert sollys kan ha mye uv-stråling, ser jeg av kilden nedenfor. Så i prinsippet bør vi skjerme mot alt naturlig lys, dvs. alt som er "dagslys". Jeg setter mine sånn at de står noenlunde skjerma mot direkte lys, og så kler jeg på dem - gamle laken, eller t-trøyer. Det ser ut til å funke.Det er vel direkte sollys som er skadelig så vidt jeg har forstått.
Jeg har jobba med digitale trykkpresser i snart 20 år. I disse står det OPC tromler som er lyssensitivt belegg på. Blir de utsatt for dagslys eller sollys så er det bare å glemme å få jevn trykk-kvalitet. 2-3 minutter under taklys er og nok til å få banding og ujevne halvtoner. Så jeg behandler ølet som en trommel, borte fra alt lys så mye som mulig. Mesker med lokker på og sirkulerer bare når jeg må gjennom slangene. Har vurdert å kjøpe svarte silikon slanger.. kanskje det bikker over til paranoia.Lysrør trur jeg gir såpass med uv-stråling at det er ugreit. Men ellers er nok vanlig kunstig belysning nokså ufarlig for ølet vårt. Men skal du være helt sikker, må du blokkere alt lys.
Var kanskje dårlig valg å brygge en IPA i går med tanke på det været som kom nå. Skulle kanskje valgt Saison istede
Vel, vel da får jeg prøve tykkgjæring jeg og
US-05, fårløpig 24 C og 1 bar
Vis vedlegget 68589