Per Berge
Norbrygg-medlem
Ja jeg justerte temp til 19 gr i går. Den er på tur dit den skal nå så jeg lar dem heller stå ett døgn til på 19 gr… så de har stått til gjæring i én uke?
Det er kort til å være pils
Det ene ølet har trolig lavere temp og er ikke ferdig
Det andre er ‘ferdig’ gjæret, men trenger tid for opprydding av usmaker som dannes etter den hurtige gjæringen.
La begge stå slik de er i 1-2 uker til.
Ingen grunn til å gjøre tiltak ut over mer tid.
Når jeg tidligere gjærer to kar, borret jeg to hull til pc-vifter i plata det stod på. De blåste hver sin veg for sirkulasjon. Det hjelper, men kjøleelementet er ofte øverst og gir direkte ‘stråle’ kjøling. Jeg gikk siden over til en 50L for store batcher.
Ska jammen ta opp det tipset med PC vifter. Trur jeg har minst 3 stk liggende ett lurt sted. Må bare finne det rette lure stedet

