Vis oss ditt Bryggeri/Bryggerom

Audun telefon

Registrert bruker
Driver og innreder bryggerrom. Lurer på å sage rundt hull til kjelen i plata, slik at det kun er toppen av kjelen som stikker opp av plata, og at det er så tett som mulig mellom palte og kjele. Alternativt blir det å ha kun ha benkeplate der hvor det er skap, slik at det blir et helt åpent rom rundt kjelen. Jeg har opplegg for pumping av vørter, samt dreneringshull i bunn for vask, slik at kjelen kan stå permanent i samme posisjon.


Bryggerom.jpg




Er det noen som kan dele noen erfaringer med en slik løsning?

Vurdere også å ha gjæringsskap i bunn og ølkjøleksp på toppen der hvor vertikal plate er plassert på benken. Vask er planlagt i midt på plata. Blir dette for trangt, slik at jeg heller bør beholde hele lengden på benkeplata og plassere kjøleksp annent sted?
 

Mats Ø.

Norbrygg-medlem
Driver og innreder bryggerrom. Lurer på å sage rundt hull til kjelen i plata, slik at det kun er toppen av kjelen som stikker opp av plata, og at det er så tett som mulig mellom palte og kjele. Alternativt blir det å ha kun ha benkeplate der hvor det er skap, slik at det blir et helt åpent rom rundt kjelen. Jeg har opplegg for pumping av vørter, samt dreneringshull i bunn for vask, slik at kjelen kan stå permanent i samme posisjon.


Vis vedlegget 33508




Er det noen som kan dele noen erfaringer med en slik løsning?

Vurdere også å ha gjæringsskap i bunn og ølkjøleksp på toppen der hvor vertikal plate er plassert på benken. Vask er planlagt i midt på plata. Blir dette for trangt, slik at jeg heller bør beholde hele lengden på benkeplata og plassere kjøleksp annent sted?
Min erfaring er at man aldri får nok benkeplass! ;)
 

Audun telefon

Registrert bruker
Min erfaring er at man aldri får nok benkeplass! ;)
Enig at man aldri kan få nok benkeplass, men det blir litt trangt i rommet ellers dersom jeg ikke plasserer kjøleskapene slik jeg har tenkt. Spørmålet er heller om det er for lite benkeplass slik jeg har tenkt, eller er det godt nok?
 

Mats Ø.

Norbrygg-medlem
Enig at man aldri kan få nok benkeplass, men det blir litt trangt i rommet ellers dersom jeg ikke plasserer kjøleskapene slik jeg har tenkt. Spørmålet er heller om det er for lite benkeplass slik jeg har tenkt, eller er det godt nok?
utifra egne subjektive erfaringer med generell bygging av kjøkken har jeg selv erfart at vask i midten deler opp benken på en dum måte. For en hobbykokk som meg selv liker jeg å ha ting oppdelt i soner. Vasken på venstre side, arbeidsstasjon på høyre.
 

Sversimo

Registrert bruker
Når man ikke har så mye plass, men ønsker et fleksibelt bryggeoppsett som er lett å rengjøre, enkelt å jobbe med og relativt raskt å brygge med ble dette løsningen.

2 stk. 3500W induksjonsplate som lar seg temperaturstyres av/på av en eksternt kontrollenhet som kan programmeres gjør stegmesking enkelt, og oppvarming raskt.

Kjelene er 50L, men brygger bare 30L på det, som gjør at jeg kan varme opp skyllevannet i kokekjelen, og pumpe det på toppen av mesken hvor det ikke blander seg med mesken pga. temp forskjellen. Enkel og effektiv skylling med kun 2 kjeler.


For å unngå at det lukter øl bruker jeg en ganske kraftig vifte på 200W som fjerner omtrent alt av avdamp.

Og til kjøling har jeg laget en kjøler som gjør jobber ferdig på godt under 15 minutter
Update: 9 min tok det å kjøle ned 30l til 20C når jeg rørte et par ganger.
 

Vedlegg

  • 20171126_143635.jpg
    20171126_143635.jpg
    168,3 KB · Sett: 1.836
  • 20171126_163743.jpg
    20171126_163743.jpg
    317,3 KB · Sett: 1.807
Sist redigert:

toresuul

Registrert bruker
2 Grisers brygg , est 2017.

Erik Haugen og Per Sigve Hansen.
Brygger i et gammel grishus
rett utenfor sandnes.



Før






Etter







Vi har et rent bryggerom/våtrom.
Der brygger vi og vasker alt av flasker.
Rommet nedfor med kjøkken og sofa.
På det nest siste bilde viser og flaske stasjonen. Her lagres bryggemaskinene når de ikke er i bruk og fungerer og som eye candy når vi sitter i sofaen og drikker og drømmer om neste brygg . Er godt fornøyd så langt , men vi trenger bedre ventilasjon i brygge delen men det kommer snart:

Bryggeriet ble ferdig i mars og vi har brygget 19 batcher så langt.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Hei - hvor kommer den vaskekummen fra ? Skal lage bryggerom - men sliter med å finne egnet "stor" vask uten at det er typen HELT ny fra Storkjøkkenløsninger etc ...
 

Forvirret

Norbrygg-medlem
:)IMG_0390.JPG IMG_0392.JPG

Holder på å rigge meg til i dette kottet/rommet. Det er bare ca 1,5x4m så det blir ganske trangt.
Lager nå en benk med et skap oppå ved vinduet.
Vasken står på egne bein og kan flyttes. Derfor er den ikke tilkoblet rørstussen i veggen.
Blandebatteriet ble litt lavt så det er snudd. Får meg en tut som peker nedover.
Greit med litt høy oppbrett på gulvbelegget ved sluket :)

Naborommet er endel større men mangler vann og sluk. Blir det for trangt får jeg flytte ut dit.
 

BrewBoy

Norbrygg-medlem
:)Vis vedlegget 35542 Vis vedlegget 35543

Holder på å rigge meg til i dette kottet/rommet. Det er bare ca 1,5x4m så det blir ganske trangt.
Lager nå en benk med et skap oppå ved vinduet.
Vasken står på egne bein og kan flyttes. Derfor er den ikke tilkoblet rørstussen i veggen.
Blandebatteriet ble litt lavt så det er snudd. Får meg en tut som peker nedover.
Greit med litt høy oppbrett på gulvbelegget ved sluket :)

Naborommet er endel større men mangler vann og sluk. Blir det for trangt får jeg flytte ut dit.

Sikkert stort nok for brygging og gjæring (f.eks i høyt kjøleskap med plass til 2 kar, tempstyrt), Har ikke større selv og det er helt ok. Har montert standard kjøkkenvifte med kanal ut, var helt nødvendig.
 

Forvirret

Norbrygg-medlem
IMG_0394.JPG IMG_0393.JPG

Nei, gjæring vil nok stort sett bli i naborommet.
Bedre plass der. Og når mye lages samtidig så bruker jeg fryseboksene
i det tredje rommet.
 

Vedlegg

  • IMG_0394.JPG
    IMG_0394.JPG
    178,3 KB · Sett: 254

Martin1

Norbrygg-medlem
Endelig ferdig med mitt rom og det fungerte bra. Blir justeringer underveis men det er jo en del av hobbyen
 

Vedlegg

  • 17CEE9AB-184D-4841-B74D-93D6106A6BE0.jpeg
    17CEE9AB-184D-4841-B74D-93D6106A6BE0.jpeg
    155,1 KB · Sett: 393
  • 30E7DC3B-0021-43A2-B869-475D05E36A07.jpeg
    30E7DC3B-0021-43A2-B869-475D05E36A07.jpeg
    169,2 KB · Sett: 378
  • 6E528380-CBD5-4914-AECC-12832B89A590.jpeg
    6E528380-CBD5-4914-AECC-12832B89A590.jpeg
    166,9 KB · Sett: 374
  • 02217BF4-94CA-4C58-873F-0B05C35A1F13.jpeg
    02217BF4-94CA-4C58-873F-0B05C35A1F13.jpeg
    118,5 KB · Sett: 386
  • 3A79AFCD-9404-4C0D-A4E4-54952A4978FF.jpeg
    3A79AFCD-9404-4C0D-A4E4-54952A4978FF.jpeg
    211,5 KB · Sett: 396
  • 2A7CA1DB-8000-4DE1-81CC-0A9A02754078.jpeg
    2A7CA1DB-8000-4DE1-81CC-0A9A02754078.jpeg
    115,2 KB · Sett: 381

Martin1

Norbrygg-medlem
Vis vedlegget 36377 Har akkurat fått lagt nytt gulv oppå råbetonggulvet jeg har slitt med så langt på vaskerommet/bryggeriet. Smurte på et lag med grunning/støvbinder, og la så disse gulvflisene fra http://garasjegulv.no en time senere. Ser glimrende ut så langt! :)
Blir veldig bra det der. Merker at man henter fram den kreative delen av seg med denne hobbyen. Likte løsningen du hadde laget for avsug
 
Topp