Når det koker...
Gjerne så skal man ha i bitterhumle litt etter hotbreak, med mindre den er FWH, så man kan jo starte timeren da, men noen min fra eller til, man bommer kanskje litt på flamout også så tja, når kjøleren går i så mister man kanskje litt futt etc.. start timeren når du føler for det. Jeg koker ganske akurat passe, at det er bevegelse, har brent meg på for hard kok iom at det leder til noen flere ufermenterbare sukkerarter. Det er jo mye mer aktivitet i kjelen t i starten, enn mot slutten, men bare gjør det likt fra gang til gang. Set and forget.
På min første batch Gahr pilsner, så sto det at jeg skulle begynne med 28l til kok, med et mål på 25L. Etter kokingen satt jeg igjen med 21L, noe som har gjort at jeg som regel skyller etter mesk til jeg har ca 30-31l i karet, slik at jeg sitter igjen med rundt 25L . Men regner med at dette "vanner" ut vørter som går ut over smak etc.