CBC-1, noen dråper i hver flaske?
Enkelt og greit?
Blir sukrose eller glukose.Men sammen med en karboneringsagent som er "enkel", vel å merke. Bruker du speise må du kanskje bruke en annen gjær.
Noen med mye erfaring med 1318 London ale III?
Gikk fra OG 57 til 19 på 3 dager, normalt eller noe muffins på gang?
Forventet FG 16...
Men sammen med en karboneringsagent som er "enkel", vel å merke. Bruker du speise må du kanskje bruke en annen gjær.
Pleier å brygge noe sterkere ølNormalt for de fleste gjærtyper det der, dersom du bruker nok frisk gjær, og ikke gjærer for kaldt. 1318 er ikke spesiell sånn. Den hører riktignok til dem som gjerne lar det være igjen litt på tallekenen, så du kan få en liten restsødme. Men den lager ikke søtt øl. Som regel får du grei uttgjæring.
Jeg har brukt den mye, og ser et klart mønster. I en typisk lys engelsk ale gir den 74% utgjæring i nesten alle tilfellene. I mørkere øl, som jeg mesker høyere, ligger den på 66-68%. Og så - ganske interessant - gir den rundt 80% i tørrhumlete amerikanske øl.
Pleier å brygge noe sterkere øl
Denne er mesket på 68 og skal tørrhumles i 2 omganger. Har ligget på rundt 76% utgjæring på tørrhumlede øl med annen gjær så blir spennende å se hvor denne lander.
Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
Prøver å få så mye av humle og gjær ut av suspensjon når jeg har brygget NEIPA før overføring, innbiller meg at dette hjelper mot senere hopcreep. Mener du 80% utgjæring i karet eller etter at ølet har stått en stund til karbonering(hopcreep)?Da har du ikke fått hop creep, antakelig. (Kommer selvfølgelig an på hvor gjærbar vørter du har brukt.) Når jeg sjekker nærmere, ser jeg at den høye utgjæringsprosenten kommer på NEIPA-typer, altså brygg med dobbel tørrhumling og ganske rikelig mengder.
Det bør gå helt fint så lenge du har positivt trygg i systemetVed overføring fra den koniske tanken til fat i går la jeg merke til at det lakk litt ved slangeklemmen som står på den enden av slangen som er festet på kona. Trykket var hele tiden høyere i tanken enn på fatet
Mange kjeler mangler dette. Jeg laget meg derfor to enkle kalkulatorer hvor jeg måler fra toppen av kjelen til toppen av veskenEr det vanlig at kjelen man får i «brew-in-a-bag» sett ikke har oppmerking for å kunne se antall liter? Jeg kjøpte meg et slikt for halvannet år siden, og forrige gang jeg brygget så slo det meg at det hadde vært nyttig å se hvor mange liter det var før jeg tapper det over i gjæringsdunken!![]()
Det bør gå helt fint så lenge du har positivt trygg i systemet
De er litt lange i halsen ift. De med plastikk, jeg har ikke hatt problemer med tetting, men hører at andre har hatt det. Det kan være at fjæra blir litt slapp når De ikke blir skrudd helt ned. Stram til godt så går det helt fint.Tenkte å skifte sikkerhetsventilen på Corneliusfatet til den rustfrie varianten..
Da jeg gjenget den nedpå så jeg at hodet stikker litt opp over kanten på anlegget der den skrues inn. Jeg regner med at det er bunnen som tetter, men vil bare høre fra noen på forumet at det skal være sånn. Vis vedlegget 40677
Høres riktig ut.Når jeg har allerede har et fat under trykk og vil koble på et til, vil det holde å stenge ventilen(e) til fatene som allerede har trykk, koble på det nye fatet, la det få riktig trykk for så å åpne ventilen(e) igjen? Tenker mest på tilbakeslag, men om det er en riktig og enkel måte å gjøre dette på, forklar gjerne![]()
Mener også å ha lest, men finner det ikke igjen, at så lenge ikke fatet er så fullt at det står øl over den lille "dingsen" hvor CO2 kommer inn så skal det heller ikke være mulig å få øl inn i regulatoren, stemmer dette?Høres riktig ut.
Med tilbakeslagsventil er du sikret (nesten) uansett hva du gjør.