Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Hehe, ikke alle som lider av fotball, vettu. Men godt med litt pause under serie-binging på HBO. Kan jeg spøre hvilket sett det er? Noen leverandører har fremgangsmåten liggende tilgjengelig på nett. ”25 liter til gjæring” høres ikke riktig ut. ”25 liter etter kok” er formuleringen som burde stå i oppskriften.Takk for svar
Jeg regnet med deadspace som er 3 ltr hos meg videre dampavkok som utgjør 5 ltr/t pluss det som blir igjen i malten ( er ca 7 ltr). For å stå igjen med 25 ltr, altså total mengde 35 ltr. Oppskriften tar høyde for dette også, men anbefaler 30 ltr før kok for å ha 25 ltr til gjæring. Har nok tatt litt i jeg....syntes malten ble for tørr...Dog, kanskje kjøre alt vann i mesken for å ha den under vann ( no sparge) og heller vorlaufe noe avsindig?
Forøvrig knakende kjekt med innspill på en lørdagskveld midt under PL kamp. Vitner om engasjement![]()