Jeg har brygget en 5-6 brygg de siste årene og fått litt erfaring med brygging så det har funket greit med saison etc. Nå tenker jeg mer i surøl/lambic baner.
Så var det dette eventuelt med eikefat da. Har noen ekstra dumme spørsmål rundt det.
En 30 liters eiketønne, tar den nøyaktig 3o liter innhold? mer eller mindre? Noen sier de tar noe mindre stemmer det?
(30 liter er nok det største for meg grunnet trapper og manuell håndtering etc)
Har det noe hensikt å ha tappekrane? Eller er det bare null på toppen som er praktisk? Tappekrane er vel ikke montert hvis man kjøper et fat håper jeg?
Ved lagring av øl på fat, står de alltid med gjærlås eller plugges de rett og slett igjen på noe tidspunkt? Har sett det på noen videor?
Ser de selger fra Petit agentur, ser og at det har variert litt gjennom årene hvem som selger. Er det noen andre annbefalt for tiden?
Så var det dette eventuelt med eikefat da. Har noen ekstra dumme spørsmål rundt det.
En 30 liters eiketønne, tar den nøyaktig 3o liter innhold? mer eller mindre? Noen sier de tar noe mindre stemmer det?
(30 liter er nok det største for meg grunnet trapper og manuell håndtering etc)
Har det noe hensikt å ha tappekrane? Eller er det bare null på toppen som er praktisk? Tappekrane er vel ikke montert hvis man kjøper et fat håper jeg?
Ved lagring av øl på fat, står de alltid med gjærlås eller plugges de rett og slett igjen på noe tidspunkt? Har sett det på noen videor?
Ser de selger fra Petit agentur, ser og at det har variert litt gjennom årene hvem som selger. Er det noen andre annbefalt for tiden?


