Men, selv om du får mye bunnfall, om du har mulighet til kaldkræsj så vil du jo ikke miste 10 liter med øl, da legger det seg på bunn og alt over er jo øl.Vis vedlegget 55336
Her sliter jeg litt.
Laget kydret juleøl av en oppskrift fra Nøgene Ø.
Gjæring er nå ferdig, har ikke coldcrashet.
Ibu på 37, så det er brukt litt humle under kok, men jeg følte av whirlflock felte ut mesteparten av dette på silbunnen. Jeg får fortsatt 8-10 liter med sediment/grums på bunnen. Ingen stor krise, men dumt å kaste 6 liter øl i vasken bare fordi at det var mye bunnfall.
Noen som vet hvorfor jeg har så vanvittig mye bunnfall?
Sist brugget jeg er ipa med høyere ibu, mer humle, samt masse tørrhumle, og den ga svært lite bunnfall.
Syntes dette er merkelig. Har brukt s-04 gjær om det har noe å si.
Teorier eller løsningsforslag?
Sånn utover det så er det vanlige å la ting i kokekjele få bunnfelle 1 time før du overfører til gjæringskar.