Tråden for dumme spørsmål.

Aha, da skal jeg gjøre det.

ser ut som den jeg har er til sprit

Men noen som vet hvorfor man deler på 7,6?
Alkoholprosenten regner du ut fra forskjellen i tetthet fra start / før gjæring, til gjæringen er ferdig.

Hvis det gjæret ned fra en spesifikk tetthet ved start (OG=Original Gravity) på f.eks. 1,050 til en spesifikk tetthet etter gjæring (FG=Final Gravity) på 1,010:

(1,050-1,010) x 131,25 = 5,25%

Eller litt forenklet med formelen du har: (50-10) / 7,6 = 5,26%

Det finnes i tillegg en alternativ formel som skal være mer korrekt, spesielt for høy alkoholstyrke, enklest er å legge inn tallene på en nettside hvis du skal bruke den formelen eller lage deg et regneark. Samme øl som over her blir da beregnet til 5,34%

 
Har en gammel Kervel kokeplate som jeg bruker til mesking. Sliter med at resttvarmen er vanskelig å beregne. Lett å få for høy mesketemperatur. Plata blir styrt av en Connect kontrollboks.
Vil en induksjonsplate la seg styre av Connectboksen ? Mener jeg leste en plass at den ikke fungerte sammen med induksjonsplate.
 
Har en gammel Kervel kokeplate som jeg bruker til mesking. Sliter med at resttvarmen er vanskelig å beregne. Lett å få for høy mesketemperatur. Plata blir styrt av en Connect kontrollboks.
Vil en induksjonsplate la seg styre av Connectboksen ? Mener jeg leste en plass at den ikke fungerte sammen med induksjonsplate.
Nei, induksjonsplater nulles ut hver gang du kutter strømmen. Så hvis du ikke har en assistent som står klar med fingeren og kan slå på plata hver gang styringsboksen kicker inn blir det vanskelig med induksjon.
 
Det var det syntes å huske ja. Men får se om jeg finner en frittstående keramisk plate kanskje. Den har vel ikke mye restvarme i forhold til en gammel Kervel plate
 
Leste det nå. Ser ut til at de ikke fant en keramisk plate. De vanlige gammeldagse platene har jeg . Men det var altså det der med restvarmen. Vanskelig å stegmeske med de.
 
Leste det nå. Ser ut til at de ikke fant en keramisk plate. De vanlige gammeldagse platene har jeg . Men det var altså det der med restvarmen. Vanskelig å stegmeske med de.
Kanskje du kan finne en glasskoketopp, den typen som kom før induksjon? Men det er kanskje det samme problemet med dem, at de slår seg helt av hvis strømmen forsvinner.
 
Har planer om å brygge på BrewTools40en til uka. I garasje. Så jeg el litt bekymra for ev skader som kan oppstå på pumpa pga vann som ligger igjen (etter vask) og fryser. Vil pumpa tømmes helt uten at man snur hele maskinen?
 
Har planer om å brygge på BrewTools40en til uka. I garasje. Så jeg el litt bekymra for ev skader som kan oppstå på pumpa pga vann som ligger igjen (etter vask) og fryser. Vil pumpa tømmes helt uten at man snur hele maskinen?
Ligger alltid litt slanter vann igjen i slangene og pumpa. Jeg løfter den opp og tilter for å få ut mest mulig.
 
Driver å planlegger surøl i nær fremtid og hadde da tenkt til å bruke bringebær i oppskriften. Noen kloke hoder der ute som vet sånn ballpark figure hvor mange gravity points man får av 1kg bringebær?

Tenkte å prøve philly sour gjæren å etter hva jeg har lest så produserer den melkesyre de 5 første dagene også alkohol etter det. Planen er å ha oppi bringebær på dag 6 sånn ca.

Noen med erfaring med philly sour her?
 
Driver å planlegger surøl i nær fremtid og hadde da tenkt til å bruke bringebær i oppskriften. Noen kloke hoder der ute som vet sånn ballpark figure hvor mange gravity points man får av 1kg bringebær?

Tenkte å prøve philly sour gjæren å etter hva jeg har lest så produserer den melkesyre de 5 første dagene også alkohol etter det. Planen er å ha oppi bringebær på dag 6 sånn ca.

Noen med erfaring med philly sour her?
Bringebær ligger rundt 1.040 i SG hvis jeg husker riktig så hvis OG’en din er høyere enn det så tynner du faktisk ut ølet ditt. Tilsett bær helt på slutten av gjæringen og vent til det har gjæret helt ut igjen før du flasker. Philly Sour bruker noen dager lenger enn vanligere gjærstammer.
 
Bringebær ligger rundt 1.040 i SG hvis jeg husker riktig så hvis OG’en din er høyere enn det så tynner du faktisk ut ølet ditt. Tilsett bær helt på slutten av gjæringen og vent til det har gjæret helt ut igjen før du flasker. Philly Sour bruker noen dager lenger enn vanligere gjærstammer.
(PetterL), du har jo gjæra bringebærsurøl; hvor lange hadde du det på bærene? Har du opplevd astringens pga lang eksponeringstid?
 
Tilbake
Topp