Kanskje du kan finne en glasskoketopp, den typen som kom før induksjon? Men det er kanskje det samme problemet med dem, at de slår seg helt av hvis strømmen forsvinner.Leste det nå. Ser ut til at de ikke fant en keramisk plate. De vanlige gammeldagse platene har jeg . Men det var altså det der med restvarmen. Vanskelig å stegmeske med de.
Ligger alltid litt slanter vann igjen i slangene og pumpa. Jeg løfter den opp og tilter for å få ut mest mulig.Har planer om å brygge på BrewTools40en til uka. I garasje. Så jeg el litt bekymra for ev skader som kan oppstå på pumpa pga vann som ligger igjen (etter vask) og fryser. Vil pumpa tømmes helt uten at man snur hele maskinen?
Høres unødvendig komplisert ut.Noen som vet om det funker å korke noen flasker med en tvinge?
Kan vel ikke være så mye kraft som skal til?
Vis vedlegget 59933
problemet er at en kork må klemmes sammen, det gjør ikke denne, så den funker nok ikke.Noen som vet om det funker å korke noen flasker med en tvinge?
Kan vel ikke være så mye kraft som skal til?
Vis vedlegget 59933
Bringebær ligger rundt 1.040 i SG hvis jeg husker riktig så hvis OG’en din er høyere enn det så tynner du faktisk ut ølet ditt. Tilsett bær helt på slutten av gjæringen og vent til det har gjæret helt ut igjen før du flasker. Philly Sour bruker noen dager lenger enn vanligere gjærstammer.Driver å planlegger surøl i nær fremtid og hadde da tenkt til å bruke bringebær i oppskriften. Noen kloke hoder der ute som vet sånn ballpark figure hvor mange gravity points man får av 1kg bringebær?
Tenkte å prøve philly sour gjæren å etter hva jeg har lest så produserer den melkesyre de 5 første dagene også alkohol etter det. Planen er å ha oppi bringebær på dag 6 sånn ca.
Noen med erfaring med philly sour her?
(PetterL), du har jo gjæra bringebærsurøl; hvor lange hadde du det på bærene? Har du opplevd astringens pga lang eksponeringstid?Bringebær ligger rundt 1.040 i SG hvis jeg husker riktig så hvis OG’en din er høyere enn det så tynner du faktisk ut ølet ditt. Tilsett bær helt på slutten av gjæringen og vent til det har gjæret helt ut igjen før du flasker. Philly Sour bruker noen dager lenger enn vanligere gjærstammer.
Jeg ville latt fatene stå i ro og satset på at gjæren bunnfeller der. Så drar du den opp ved å sjenke litt i ett glass over noen dager.Hei alle!
Trenger litt hjelp for å se om det går an å "redde" et brygg. Det er kun det andre brygget jeg har under beltet, etter et førstebrygg som gikk meget bra. Denne gangen har jeg imidlertid skapt meg selv et problem.
Jeg satte 2*25 liters sett med Utepils fra bryggselv på Unitanken min for drøye to uker siden. Jeg fulgte "hurtigmetoden" bryggselv beskriver på bloggen sin, og fikk en utgjæring som forventet i henhold til den. Gjæringen var da ferdig i går (SG hadde da også stått stille i ganske mange dager), så jeg dumpet gjærkaka da. Jeg husker jeg stusset over at det gikk overraskende raskt før det kom ut ren øl, men tenkte ikke så mye over det, og stengte ventilen igjen. Så tok jeg en smak på ølet fra prøvekranen. Det smakte egentlig akkurat som forventet - ihvertfall ikke noen gjærsmak.
I dag var det tid for å fate. Jeg registrerte at filteret ble temmelig skittent, men antok at det hadde sin forklaring i en del kluss på bryggedagen som gjorde at det ble med mye grums over i tanken. Jeg fikk uansett fylt opp 2 Corneliusfat, og gjorde meg klar til å rengjøre Unitanken. Men idet jeg titter oppi, ser jeg at det fremdeles ligger en svær gjærkake i bunn, og at diptuben som mater filteret jeg har fatet gjennom ligger rett ned i denne kaka. Dette er ikke bra, tenkte jeg, og gikk for å ta en smak av ett av fatene jeg akkurat hadde fylt opp. Det gav en massiv, "klassisk" gjærsmak som overdøvet alt annet, og som overhodet ikke var der når jeg smakte fra kranen i går (kranen ligger et stykke over filteret det tappes fra), det var rett og slett ikke i nærheten av den smaken jeg fikk i går.
Jeg antar at dette skyldes at jeg har tappet av "gjennom" gjærkaka? Har ihvertfall ingen annen forklaring på dette selv, med tanke på at smaken forandret seg så drastisk fra i går til i dag. Har derfor lagt en liten plan for meg selv, som består i at jeg imorgen skal overføre ølet tilbake til Unitanken fra fatene (oksygenfritt), la det stå der mens jeg er bortreist i juleferien for å "roe" seg, og så tappe tilbake på fatene igjen etter ca en ukes tid. Håpet er at det jeg tydeligvis har fått med meg på fatene da blir liggende igjen i Unitanken, slik at jeg får tilbake den gode ølsmaken jeg hadde i går.
Er jeg inne på skiva mtp årsak og mulig løsning her? Eller er det noen som ser noen andre muligheter? (Eller andre årsaker til problemet)
Edit: Legger ved et bilde som viser utgjæringen.
Så lenge du holder deg rundt serveringstrykk eller lavere og i tillegg har nok trykk til at lokket er tett burde ikke selve trykket ha noe å si.Takk!
Er det noe spesielt jeg bør gjøre for å øke sjansen for å lykkes med dette? Bør fatene feks stå uten trykk, og tappes med lavt trykk når jeg prøver å få ut gjæren?
Så lenge du holder deg rundt serveringstrykk eller lavere og i tillegg har nok trykk til at lokket er tett burde ikke selve trykket ha noe å si.
Det jeg tror er det viktigste er hvor kaldt fatene kan stå, jo nærmere null du kommer uten å fryse ølet jo bedre.
Jeg vill nok også tappet av noen dl, ventet 2 dager og tappet av igjen, og gjentatt prosessen til det ikke kommer for mye gjær og ølet smaker som det skal, siden det er en lager og hvis det ikke haster, trenger du ikke starte avtapping av gjær før den har stått kaldt 1 måneds tid
Kan du tappe der de står? Hvis du må bære dem før du kan tappe av gjæra blir poenget litt borte. Pass på at de står stille til du har fått vekk bunnfallet.Takk!
Da blir de stående i garasjen, der har det vært jevnt mellom 1 - 3 grader de siste ukene.
Slenger meg på denne da jeg føler at jeg er litt på tynn is her. Bruker man hele opptinte bær, eller kjører man det til pure i blender feks. Skjønner at hygiene er alfa omega her.(PetterL), du har jo gjæra bringebærsurøl; hvor lange hadde du det på bærene? Har du opplevd astringens pga lang eksponeringstid?
Fruktpuré og vanlig ølgjær tilstede så har jeg kunnet flaske eller overføre til fat etter ca. 1 uke.(PetterL), du har jo gjæra bringebærsurøl; hvor lange hadde du det på bærene? Har du opplevd astringens pga lang eksponeringstid?
Hele bær kan gjerne slenges i fryste, slipper å tine dem, men det er ikke alt frysing tar livet av så det er alltid en risiko med hel frukt for villgjær osv.Slenger meg på denne da jeg føler at jeg er litt på tynn is her. Bruker man hele opptinte bær, eller kjører man det til pure i blender feks. Skjønner at hygiene er alfa omega her.
Ja, jeg tenkte å tappe med et vanlig pikniksett.Kan du tappe der de står? Hvis du må bære dem før du kan tappe av gjæra blir poenget litt borte. Pass på at de står stille til du har fått vekk bunnfallet.