Der gikk pilsen te helvete??

Sverre K

Norbrygg-medlem
Starta så fint å gjære en pils med en kjellertemperatur sånn rundt 11 grader men hvor lenge var man i paradiset, æ å han Adam??  No etter 4-5 dager er temperaturen i kjellern rundt 16 grader  :help:  Er det bare å styrte eller kan det bli noe i nærheten av drikkanes allikavel?
 
En litt tidlig diacetyl rest......, det går nok bra skal du se.
Ville prøvd å legg noe kald omslag rund spannet evt. sette det i ett større spann med kald vann / is.
Lykke til!!
 
Dersom tempen lå under 13 disse dagene, så er det ikke sikkert det blir så gæernt. Mange bryggerier, bl.a Bergens stolthet, gjærer pils på 13 grader.  Og det er tempen den første tiden (formeringsfasen) som har størst betydning.  Tror IKKE jeg ville stresset med å senke tempen nå - gjær som har fått varmen i seg, liker ikke å måtte fryse igjen.
 
Tilbake
Topp