Tor.
Norbrygg-medlem
Oberstbrau. Og her er tingen: PET2StemAdaptor by OberstbrauHva er brukernavnet ditt på Thingiverse?
Oberstbrau. Og her er tingen: PET2StemAdaptor by OberstbrauHva er brukernavnet ditt på Thingiverse?
Hei. Har nettopp brygget en hveteøl. Kan jeg nå tappe denne fra fermentasaurusen og brygge ny øl og tilsette rett i fermenten uten å vaske gjær? Er jo veldig enkelt om en bare kan brygge oppå den gamle gjæren.
Jeg har også brygget en neipa men her tror jeg det blir for mye arbeid å skille gjær fra humlerester så jeg tilsetter ny gjær på neste neipa, enig i det?
Ellers har jeg to fermentausauruser og digger de.. Jeg hadde litt utfordringer å tappe neipa fra fermenten på grunn av humle i utløpe, men fikk det over på fat til slutt
Har 2 av de i bryggerommetSer sånn ut, den er rett over 50cm høy i laveste posisjon. Og det kjøleskapet har nok over 50cm klar over kompressoren.
Og om det ikke har det så tror jeg fremdeles du vil få det inn ved å tilpasse en plate det kan stå på.
Men 2.000 er vel å ta litt i hvis det kun skal brukes som et gjæringskap.
Men kan en bruke den til både 27l og 30l om hverandre? Altså ha bruke samme slange på 30 allround som før er tilpasset 27l?Ja, det er samme slange, men må kuttes. Den passer også til 55-literen.
Jeg har en fremgangsmåte som ligner på din. For å bli kvitt humlelukten, skyller jeg mye. Det betyr at før siste vasken, når den er montert og jeg rister rundt star san, skyller jeg veldig mye. Jeg tar den rett og slett med meg ut til hageslangen og spyler masse uten bunnkopp. Det tar humlelukten hos meg …Hva gjør folk for å rengjøre disse etter bruk?
Pleier å skylle og vaske vekk alt synlig med en svamp, så legge alle delene i bryggrens noen minutter og vaske over på nytt med svamp, så setter jeg den sammen og tar noen liter bryggrens på som jeg rister rundt ca hvert minutt i en ti minutts tid før skylling.
Problemet er at humlelukten sitter nokså kraftig i selv etter dette så, hva gjør dere?
Men kan en bruke den til både 27l og 30l om hverandre? Altså ha bruke samme slange på 30 allround som før er tilpasset 27l?
Det korte svaret er nok nei. Om du starter med 1 bar overtrykk i 10 liter headspace er det etter p*V=k lik atmosfærisk trykk (absolutt ~1 bar) når du tapper ned til 20 liter headspace. Om du ikke må tappe alt på en gang vil kanskje trykket bygge seg opp igjen om du venter, men det vil vel gi heller variabel karbonering om jeg forstår riktig at du skal ha det på flasker?Hvor mye trykk trengs for å drive ut 50 liter via flaskefyller på 60 literen? Skal karbonere med speise og vil gjerne klare meg uten ekstra Co2. Klarer jeg å få ut alt via trykksettet med det Co2 trykket som gjæringen skaper?