grei oppskrift?

magne1972

Moderator
laget forige helg et brygg av følgende:
2 kg pils malt
1,5 kg pale malt
1,2 kg münchener malt
100 g Hallertau Hersbrucker 60 min. koking
40 g Hallertau Hersbrucker 5 min koking
2 pakker brewferm ale tørrgjær
OG 1060
beregnet IBU 45
Beregnet FG 1014
noen formening om smaken på dette burde bli ok?
vørteren så klar og fin ut ved tapping på gjærspannet, og lys på farge.
gjæret meget raskt de 2 første dagene ved 18 grader, men bremset nesten helt opp etterpå.
 
Bortsett fra litt høy bitterhet ser det ut som en Märzen. :)
Du kunne godt bytta om på humlene.. dvs. 40g 60min og (100g 5min.) Det er også veldig mye til 20 liter?
 
Jeg ville byttet ut gjæren i neste brygg. Skal du bruke tørrgjær, hadde jeg valgt en av typene fra Fermentis (safale/saflager) eller Danstar Nottingham.
 
Fatet denne i dag etter 2 uker på gjæringspannet. litt høy FG, skyldes sannsynligvis gjæren dette ja.. meskingen var 1 time 65 grader og to skyllinger med vann på 75,5 grader. endte opp med fg 1020. Gjæren hadde flokkulert, men hadde også dannet delvis flytende gjærkaker i spannet. har kjøpt muntons gold til de neste bryggene, har prøvd denne før, med bra resultat
 
Tilbake
Topp