Aasberg
Norbrygg-medlem
Og stort sett alle dagligvarebutikker.De har sitronsyre i pulver på europris
Sent from my iPhone using Tapatalk
Og stort sett alle dagligvarebutikker.De har sitronsyre i pulver på europris
Sent from my iPhone using Tapatalk
Så den. Den jeg laget hadde ikke brent smak, men jeg brukte mer vann, og hornsalt.Interessant: "xBeeriment" som sammenligner Candi Syrup Inc sine siruper med hjemmelaget (mer eller mindre etter samme fremgangsmetode som i denne tråden): http://brulosophy.com/2016/03/14/belgian-candi-syrup-homemade-vs-commercial-exbeeriment-results/
Jepp. Han har brukt kalk og litt DME, denne oppskriften: http://suigenerisbrewing.blogspot.no/2013/10/belgian-candi-sugar-ii.html I en av kommentarene påstås det at dette resulterer i en mer smaksrik sirup enn den enkle med ammoniakk. Kommer til å måtte teste for å sammenligne.Så den. Den jeg laget hadde ikke brent smak, men jeg brukte mer vann, og hornsalt.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Forrige helg brygga jeg og en kompis basen for det som skulle bli en stor dubbel med denne sirupen i sentrum (pils/pale-base). Sirupen skulle oppi etter 3-4 dager. Nå har jeg styra rundt i nesten en uke og desperat prøvd å lage sirup med det ene feilede forsøket etter det andre. Etter ytterligere forsøk og litt tenking har jeg kommet opp med følgende KRITISKE informasjon: dette fungerer som farsken med Wyeast sin gjærnæring, og ikke i det hele tatt med White Labs sin. Akkurat hvorfor vet jeg ikke enda, men jeg mistenker at det er mye større mengde DAP i Wyeast sin - du kan lukte tydelig forskjell på de.
Så dersom du skal prøve:
3ts WYEAST gjærnæring
1kg sukker
Nok vann til å få en jevn masse
STOR NOK kjele - vil ikke anbefale mindre enn 4l, det "eser" godt i starten
Ventilasjon - de første 10 minuttene er det amoniakk-party i kjelen
Kok på middels varme til ønsket bruning - et sted mellom 250F/121C og 290F/143C. Den barskeste og svarteste sirupen får du ved å gå opp til 143C, dumpe i 2dl vann (forsiktig, det BOBLER!) og så gå en runde til.
Skal du spare på sirupen bør du invertere den med litt syre, eller tilsette litt glukose, og i min erfaring oppbevare den i ganske tynn tilstand.
3ts WYEAST gjærnæring
1kg sukker
Nok vann til å få en jevn masse
Blander du alt dette samtidig? Så tilsetter du mere vann etterpå? SLeit i går med at det tørrkokt sukker... Endte med å bruke en halv boks med hjortesalt... Og fikk noe kliss som resultat... Som var helt stivnet i morrest
Huff da. Hell rikelig med vann i kjelen, så løser det seg opp.
Jeg pleier å blande gjærnæring og sukker tørt, og så helle på nok vann til å få en flytende masse. Jeg er usikker på hvorfor du endte med en hard masse. Var det tørt i starten? Hvilken gjærnæring brukte du?
Ikke noe mer, omtrent ett stort kjøkkenglass. Har ikke noe personlig erfaring med hjortesalt.Brukte nok for lite vann ja... 2-3 dl på 1 kg sukker.... HVor mye anbefales så ca? Brukte hjortesalt
Jeg brukte hornsalt.. Funket greit, men måtte tilsette vann et par ganger for å oppnå ønsket smakNå har jeg prøvd å koke en sirup. Brukte 500 g sukker 5,5 dl vann, 1/4 ts sitronsyre og 7 g hornsalt. Fulgte framgangsmåte som flere har beskrevet, men det jeg har endt opp med smaker knekk og ikke særlig annet. Funker det ikke med hornsalt? Bør jeg heller bruke gjærnæring?
Jeg ville droppa sitronsyre, den setter en kjip smak.
3.forsøk
500g sukker
Ikke så alt for mye vann, men nok til å løse opp sukkeret (tilsettes kokende fra vannkoker) 3-4dl eller deromkring
En klype sitronsyre
La dette koke på 125grader i 30min
La så stige til 140-45
Tilsette hjortesalt tskjevis til det skjer noe
Justere temp med spiseskje-dæsj vann.
Høres dette riktig ut??
Sent from my SM-G935F using Tapatalk