cjohansen
Norbrygg-medlem
Jeg kjøpte "pickling lime" fra Amazon, men har ikke fått testa det endaI bloggen som Idsøe linket til: http://ryanbrews.blogspot.no/2012/02/candy-syrup-right-way-hint-, så bruker han en basisk ingrediens, lime eller kalsiumhydroksid for å regulere ph-en under kokingen. Den ingrediensen er vanlig i amerikanske butikker, men min søking førte meg til en konklusjon at man må til apoteket for å få tak i det. I kommentarfeltet der så er det en som planlegger å bruke lut som basisk ingrediens. Det har vi som tilgjengelig i butikker, kaustisk soda, som er brukt til å lage lutefisk. Er det noen som eksperimentert med å bruke lut og gjærnæring? Vil det være trygt å bruke kaustisk soda til noe sånt?
REDIGERING: Ser ut som om kaustisk soda blir brukt i drikkevannet vårt: http://www.nrk.no/hordaland/giftig-drikkevann-1.200740, Da kan det ikke være så gæli å bruke det i sirup laging. Skal skaffe meg noen ph-strips å gjøre noen forsøk.
Ifølge bloggen så hjelper en høyere PH maillard prossesen