Hei!
Mulig det har blitt svart på dette tidligere, men etter en kjapp gjennomgang kunne jeg ikke finne det.
Et humlespørsmål her. I oppskriften er det oppført 80g Amarillo 9,1% Alfa. Jeg har kun tilgang til humlen som er tilgjengelig hos Birger i Vestbrygg. Av det jeg har lest om subsitutt for amarillo er Cascade og Athanum nevnt, disse har henholdsvis alfa på 5,8% og 3,9%. Bør jeg vurdere å øke humlemengden, og hvilken av disse trror dere passer best i dette brygget?
Jeg har også et problem vedrørende meskingen. Mitt provosoriske meskekar har kun plass til 24l som med maltmengde på 6,675kg vil ha plass til 16l vann som jeg tenker en mesketemp på 67c. Jeg tenker å skylle ut i to omganger med 8l + 5l med henholdsvis 70c og 75c i temperatur. Ser noen åpenbare, eller mindre åpenbare problemer med dette? Bør jeg vurdere å skalerere ned oppskriften?
Takker for hjelp.
Mvh Rikard
Mulig det har blitt svart på dette tidligere, men etter en kjapp gjennomgang kunne jeg ikke finne det.
Et humlespørsmål her. I oppskriften er det oppført 80g Amarillo 9,1% Alfa. Jeg har kun tilgang til humlen som er tilgjengelig hos Birger i Vestbrygg. Av det jeg har lest om subsitutt for amarillo er Cascade og Athanum nevnt, disse har henholdsvis alfa på 5,8% og 3,9%. Bør jeg vurdere å øke humlemengden, og hvilken av disse trror dere passer best i dette brygget?
Jeg har også et problem vedrørende meskingen. Mitt provosoriske meskekar har kun plass til 24l som med maltmengde på 6,675kg vil ha plass til 16l vann som jeg tenker en mesketemp på 67c. Jeg tenker å skylle ut i to omganger med 8l + 5l med henholdsvis 70c og 75c i temperatur. Ser noen åpenbare, eller mindre åpenbare problemer med dette? Bør jeg vurdere å skalerere ned oppskriften?
Takker for hjelp.
Mvh Rikard