N
Noget Undergjæret
Mere off topic om hjemmebrent/fusel
Fusel alkoholer er den største aroma komponenten i edle drikker som konjakk,whisky og rom (typisk i kvanta som hhv. 1.5/1/0.6 gram pr. liter for de tre drikkene).
Selv liker jeg av og til en vellaget grappa som er full av fusel (Finn mener forøvrig grappa er djevelens verk)
I en pils eller i den overgjærete slektningen kölsch blir det helt feil med fuselsmak (gjelder vel det meste av ølstiler) dersom den skal smake noenlunde slik den skal ifølge typebetegnelsen. Gjær kan omdanne fusel alkoholer til estere som er ønsket i mange andre ølstiler, men ikke ønsket for pils og minimalt i kölsch.
Kanskje grappa ekstrakt er veien å gå dersom du savner hjemmebrent smaken i din øl, du har jo allerede utforsket med å gjære 4-6 grader høyere enn anbefalt for stilen, uten å bli fornøyd
Fusel alkoholer er den største aroma komponenten i edle drikker som konjakk,whisky og rom (typisk i kvanta som hhv. 1.5/1/0.6 gram pr. liter for de tre drikkene).
Selv liker jeg av og til en vellaget grappa som er full av fusel (Finn mener forøvrig grappa er djevelens verk)
I en pils eller i den overgjærete slektningen kölsch blir det helt feil med fuselsmak (gjelder vel det meste av ølstiler) dersom den skal smake noenlunde slik den skal ifølge typebetegnelsen. Gjær kan omdanne fusel alkoholer til estere som er ønsket i mange andre ølstiler, men ikke ønsket for pils og minimalt i kölsch.
Kanskje grappa ekstrakt er veien å gå dersom du savner hjemmebrent smaken i din øl, du har jo allerede utforsket med å gjære 4-6 grader høyere enn anbefalt for stilen, uten å bli fornøyd