Hei,
Kanskje dette ikke er riktig forum å spørre om dette på, men spør alikevell.
Etter å ha lest denne artikkel (http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,542.0.html), så lurer jeg på om det er nødvendig å tilsette mer oksygen etter hvert i f.eks. en gjærstarter.
I artikkelen jeg har linket til ser enn at gjæren bruker opp all oksygen på ganske kort tid (under én time).
Jeg har til nå brukt magnetrører, der jeg får kontinuerlig oksygen igjennom luften. Hvordan bruker dere ren oksygen i en gjærstarter? Er dette nødvendig i en gjærstarter med magnetrører?
Oksygenet blir nok brukt opp ganske fort i en vørter også, men her er det etter det jeg forstår kun viktig med nok O2 i begynnelsen for å få en god start på gjæringforløpet. (?)
Så det jeg egentlig lurer på er hva som er best i en gjærstarter. Ren oksygen tilsatt kontinuerlig med X liter/min eller ved bruk av en magnetrører der en får maksimalt 8ppm oksygen tilsatt?
Hilsen en nybegynner som er takknemlig for all den info som blir skrevet her inne. (vedlig mye å sette seg inn i det med gjær)