Redd for infeksjon? Godt råd fra en amerikaner!

Etter å ha lagt ut et spørsmål på Northern Brewer Homebrewer forum i USA om faren for infeksjon ved å tilsette en liten pose med krydder fikk vedkommende følgende svar:

"It's just a little bit of spice. As far as contamination goes - just pull up yer britches, grab yer nutz, holler like a banchee and drop those spices in. Live on the edge for once."

Synes at sitatet er utrolig bra!

Som regel går alle rundt og lurer på om sitt brygg har fått en infeksjon de første timene etter gjæren er tilsatt i vørten (dette er min erfaring, i så fall). Men det er sjeldent at infeksjon oppstår, såfremt utstyret er vasket og desinfisert ordentlig. Dersom man tenker på hvordan øl ble brygget i gamle dager, og hvor lite kunnskap folk hadde om bakterie og desinfisering, er det et under om folk klarte å få til ordentlig øl i det hele tatt. Men det gjorde de! Om det smakte godt eller ikke er et annet spørsmål. Likevel, man blir litt lei av omfang av innlegg i dette forum som handler om redsel for infeksjon. Regner med at 99% av disse skrekkmeldinger ender opp med et vellykket brygg.
 
Tilbake
Topp