70 IBUHm, ser ikke hva total mengde IBU er tenkt å bli på den oppskriften
Fikk melding om at min Grainfather nå skal være på vei.
70 IBUHm, ser ikke hva total mengde IBU er tenkt å bli på den oppskriften
Fikk melding om at min Grainfather nå skal være på vei.
Så du flashet den selv. Ingen som selger ferdig flashete enheter?Jeg kjøpte min på ebay ja, for å flashe den trenger du en Arduino, noen ledninger og kontakter for å lodde på printkortert.
@msevland har laget en bra oppsummering, les også readme veiledningen på https://github.com/matsstaff/stc1000p/blob/master/README.md for hvordan du flasher.
https://forum.norbrygg.no/threads/stc1000.23267/page-17#post-271886
Firmware og brukerveiledning finner du på https://github.com/matsstaff/stc1000p-ovbsc
Så du flashet den selv. Ingen som selger ferdig flashete enheter?
Dersom du kjøper selv, er det mange på forumet som er behjelpelige med flashing. Bor du i Oslo, kan jeg gjøre det for degSå du flashet den selv.
Da sender jeg deg en PM neste gang jeg skal til Oslo. bor 30 mil fra Oslo.Dersom du kjøper selv, er det mange på forumet som er behjelpelige med flashing. Bor du i Oslo, kan jeg gjøre det for deg
70 IBU
60 min humla er den siste man legger til i programmet, og da bruker man bare nok til å treffe total ibu. Jeg hadde ikke behov for 60min humle fordi det var nok alfasyre til å gi 70 ibu fra 15 min og ut. 68 ibu er nære nok, du trenger ikke justere på 60 min for å komme opp til 70. Tinseth er samme skala som jeg bruker. Dersom du liker dobbel IPA med mye alkohol og mye smak og aroma, så synes jeg denne ble bra.Hm. Da lurer jeg på om jeg er ute på bærtur med oppskriften, ser ut til at BeerSmith estimerer dette til 68 IBU (Tinseth), før jeg har hatt oppi 60-minutters-humlen. Da er det "plass" til ca 2g Mosaic for å treffe 70, og det virker så pass lite at jeg lurer på om jeg er helt på viddene her.
Nå er jo kanskje ikke dette ekstremt kritisk, men om jeg skal svi av flere hundre kroner i ingredienser er det greit om jeg samtidig prøver å treffe noe som kan bli drikkendes
Det var 7,3 kg pilsner-, hvete- og røkmalt. OG 1.064 før sukker. Tilsatte et halvt kg sukker. Tenkte å tilsette noe kandissirup etter stormgjæringen.Maltmengde, sukkertilsettinger og OG hadde vært kjekt om du postet.
Ble veldig nysgjerrig på denne Grainfather selv når jeg så den på bryggselv sine nettsider igår. Har selv begynt å leike med tanken på å gå over i braumeisterligaen iløpet av sommeren/høsten, så måtte sjekke ut hva denne maskina kan tilby. Ser ut til å være en mye av det samme som en BB30 med de fleste nødvendige mods og smarte løsninger, mye av dette har jeg alt gjort på min BB30. Så tror ikke dette er maskina for meg i denne omgang, men det ser absolutt ut til å være en verdig mellomklasse mellom BB30 og Speidel 20.
Vil anbefale de som er intressert i en grundig test å se på denne.
Han brygger helt likt oppskrift på en Grainfather og Speidel 20, og han gjør det som om det skulle vært første gang han brygget. Så begge maskinen kan helt sikkert brygge mye bedre når du har brukt de noen ganger, men du får en godt innblikk i hvilke utfordringer du vil møte på og hvilke prossesser som kan forbedres.
Forskjellene på kvalitetet av ølet som ble produsert i de to forskjellige er enda ikke testet da part3 ble publisert for 5 dager siden.