Er dette gjærnæring?
WLN3200 SERVOMYCES GJÆRNÆRING
Ølgaarden sa det var syrningstabletter, men bryggselv sier det er gjærnæring?
WLN3200 SERVOMYCES GJÆRNÆRING
Ølgaarden sa det var syrningstabletter, men bryggselv sier det er gjærnæring?
http://shop.petit-agentur.no/products/wyeast-gjarnaring-for-ol-425-gram Varer en liten evighetFinnes det noe billigere alternativer? 99,- for 6 doser var litt stiv pris i lengden?
Fusel ohoi! Høres ut adm temperaturen har nådd såpass høyt at gjæren produserte en god andel fuselalkoholer.Hvor lenge kan du ha utblandet Starsan? Fks i en sprayflaske eller en bøtte med lokk mellom hver brygging? Blandes det ny hver gang? Tenkte å sette i gang mitt andre brygg til helgen, men har blitt rimelig paranoid i forhold til rengjøring etter at mitt første brygg ble skikkelig dårlig (chech ferdig sett fra Europris, ble helt udrikkelig)...selv om jeg tror det kan ha vært pga plutselig for høy varme på badet. Har en 7 åring hjemme som forklarte at når det var kaldt så skrudde hun bare på varmen og skrudde hjulet på fullt.... (???)
Da er det veldig lette greier. 1 ts sukker veier 5 gram.
Hvis det er sånn at man trenger i underkant av 0,2 gram for 25 liter (http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=467536), skulle 10 gram rekke til 60 brygg. Da blir en 10 grams pakke til 110 kroner en ikke helt avskrekkende utgift. Men oppmålingen blir bortimot umulig.
Ville det være mulig å blande det i Supermoss (Karragenan), som er et svært fint pulver. Jeg bruker det, og det skal has i samtidig med gjærnæringen, så jeg blander alltid de to. (Jeg har brukt WLN 1000 så langt.) En trenger 5 gram Supermoss pr. 25 liters brygg, så en liten pose Cervomyces (som altså rekker til 60 brygg) skulle da kunne blandes med 300 gram Supermoss.
Hvis jeg kan stole på at dette blander seg jevnt, kan jeg bare måle opp 5 gram av blandingen til hvert brygg. Veldig enkelt.
WLN1000 har kanskje en mer begrenset holdbarhet enn Supermoss? Tror de oppgir 9 mnd fra produksjon...
Edit: Ser du snakker om å blande servomyces i supermoss. Tror fortsatt dette med holdbarhet er en greie...
Auda - det var dumt. Sjøl jeg sliter litt med å brygge 60 brygg på 9 måneder (om jeg nå skulle få stoffet helt ferskt).
Fusel ohoi! Høres ut adm temperaturen har nådd såpass høyt at gjæren produserte en god andel fuselalkoholer.
Noen har starsan utblandet i flere måneder. Noen kaster den når blandingen blir ugjennomsiktig. Jeg blander ny hver gang.