Ekornskurken
Norbrygg-medlem
Takker for svar Finn.
Det var noe slikt jeg var ute etter ja. 1 liter/1,1 liter pr kilo høres vesentlig bedre ut enn 1,6 liter. Skal teste dette ut fremover.
Jeg er helt enig at forholdet mellom den totale vannmengden og antall liter øl avhenger av langt flere parameter enn kun det som blir med maltet. Men jeg føler faktisk at jeg har bedre "erfaringstall" på disse parameterene. Dvs at det er enklere å måle for meg. Slik aner jeg det ser ut nå, disse tallene kan og vil selvfølgelig bli justert, da jeg nok ikke har fasiten enda!
- 2 liter igjen i hvert gjæringskar med kake og væske
- 5 liter igjen i Speidelen som ikke blir med i bøtta etter kok, da har jeg vippet spedelen noe men ikke spesielt "agressivt".
- 5,5 liter fordampning i timen på avkok.
Det var noe slikt jeg var ute etter ja. 1 liter/1,1 liter pr kilo høres vesentlig bedre ut enn 1,6 liter. Skal teste dette ut fremover.
Jeg er helt enig at forholdet mellom den totale vannmengden og antall liter øl avhenger av langt flere parameter enn kun det som blir med maltet. Men jeg føler faktisk at jeg har bedre "erfaringstall" på disse parameterene. Dvs at det er enklere å måle for meg. Slik aner jeg det ser ut nå, disse tallene kan og vil selvfølgelig bli justert, da jeg nok ikke har fasiten enda!
- 2 liter igjen i hvert gjæringskar med kake og væske
- 5 liter igjen i Speidelen som ikke blir med i bøtta etter kok, da har jeg vippet spedelen noe men ikke spesielt "agressivt".
- 5,5 liter fordampning i timen på avkok.