https://www.bryggselv.no/naturkork/101975/håndkorker-til-naturkork-larixNoen som kan fortelle hvordan man bruker champagnekorker? Bare trøkker dem ned?
Arg! Ny dings...https://www.bryggselv.no/naturkork/101975/håndkorker-til-naturkork-larix
Bruker man ikke bare en sånn en?
Sånn er livet. Dette trudde jeg du hadde lært deg for lengst!Arg! Ny dings...
Kan vel kjøpe plastikkork, de skal vel bare trykkes nedi?Arg! Ny dings...
@Geir Nårstad hvilken gjær har du brukt på det Lavkarbo IPA-settet?
Det går helt fint. Har måtte gjøre det sjøl et par ganger med hell.Har det noe og si om jeg tilsetter gjær dagen etter brygging. Altså koker vørteren idag, og tilsetter gjær imorgen og rister dunken ?
Har det noe og si om jeg tilsetter gjær dagen etter brygging. Altså koker vørteren idag, og tilsetter gjær imorgen og rister dunken ?
Har dere noe erfaring med at stormgjæringen foregår en uke i strekk, eller lenger?
Dette gjelder WPL400 og en 1664 blanc klone, skulle tørrhumle og tilsette aprikospure. Tenkte dag 7 burde være passe selv om den gjærte noe aktivt - jeg popper av lokket og ser et tykt lag med krauzen! Den var litt guffen i fargen, men har ikke erfaring med topphøsting, så mistenker den er akkurat slik den skal være. Slik jeg forstår det også - så kan ferskgjær føre til at gjæringen blir kortere og mer intens, stemmer dette?
Jeg bare trekker dem rett opp.Noen som kan fortelle hvordan man bruker champagnekorker? Bare trøkker dem ned?
Hvorfor poster du en annen NorBrygg post her? Blir ikke det litt masete og feil....Jeg vet folk er lei av sånne, men akkurat denne har jeg ikke opplevd før. Ser det som skjer her OK ut eller er det grunn til bekymring?
https://forum.norbrygg.no/threads/m54-california-lager.32240/page-2#post-398425
Fordi det ikke er så mange som følger den litt sære M54 gjærtråden. Om det er masete og feil får være opp til moderatorene å bedømme. Jeg har alltid sett på denne "dumme spørsmål"-tråden som en tråd med ganske stor takhøyde og lav terskel.Hvorfor poster du en annen NorBrygg post her? Blir ikke det litt masete og feil....
Har hatt en kraunsen liggende på wit med Wlp400 i to uker, nektet å forsvinne. Massiv som et torvtak.Har dere noe erfaring med at stormgjæringen foregår en uke i strekk, eller lenger?
Dette gjelder WPL400 og en 1664 blanc klone, skulle tørrhumle og tilsette aprikospure. Tenkte dag 7 burde være passe selv om den gjærte noe aktivt - jeg popper av lokket og ser et tykt lag med krauzen! Den var litt guffen i fargen, men har ikke erfaring med topphøsting, så mistenker den er akkurat slik den skal være. Slik jeg forstår det også - så kan ferskgjær føre til at gjæringen blir kortere og mer intens, stemmer dette?