Avhenger av om den ble vasket eller ikke. Tappestengene har et lite hulrom innvendig i "tappen" som presses inn, og her kan det ligge noe å kose seg hvis rengjøring er gjort dårlig. Du må nesten bare følge med og se hva som skjer.Madammen her i huset har brygget en bringebærweiss og da hun tappet brukte hun tappestanga jeg har brukt til Orval-klonen min, altså øl med Brett Brux.
Ville dere vært bekymret for dette? Tenker flaskebomber, funk etc. Kun de første flaskene som ble tappet/alle?
Ølet er brygget til en fest den 1.april.
Den ble grundig vasket etter tapping av Orval, og fikk en grundig rengjøring før flasking av weissen (lå i starsan ca 20 minutter).Avhenger av om den ble vasket eller ikke. Tappestengene har et lite hulrom innvendig i "tappen" som presses inn, og her kan det ligge noe å kose seg hvis rengjøring er gjort dårlig. Du må nesten bare følge med og se hva som skjer.
Hæ? Skal man tilsette gjær ETTER at man har ristet inn i vørteren? Jeg rister alltid inn gjæren, men det kan hende jeg har gått glipp av noe...?Hei. Satte et Muntons continental pilsner sett i går. (brukte medfølgende gjær) . Selvfølgelig så klarte jeg å hive gjæren oppi før jeg hadde ristet oksygen inn i vørteren for å så begynne å riste før jeg merket det....ristet faktisk i 2 -3 min før jeg merket det. Rehydrerte heller ikke gjæren.
Spørsmålet er :
Har jeg ødelagt hele batchen nå? Drepte jeg en stor del av gjæren? Mulig å fikse? Den plopper i dag. Men må spør .
Takker som vanlig for svar.
Den ble grundig vasket etter tapping av Orval, og fikk en grundig rengjøring før flasking av weissen (lå i starsan ca 20 minutter).
Jeg vet ikke. Står alltid rehydrer eller strø oppi å la stå stå ser ikke ut til å vært et problem uansett. Bobler som bare det.Hæ? Skal man tilsette gjær ETTER at man har ristet inn i vørteren? Jeg rister alltid inn gjæren, men det kan hende jeg har gått glipp av noe...?
Virker som om det største problemet uerfarne bryggere har er at de bekymrer seg for mye over for mange ting.
Det er for viderekomneMen, men...
Hva med RDWHAHB, da?
Jeg har opplevd stor forskjell mellom kompaktheten til humlepllets. Det virker som om maskineriet pakker pellet på ulik måte, mulig ulik innstilling. Noen er tynn, hard og løser vanskelig i vørter mens andre typer/leverandører er tykk, løs og nærmest eksploderer ved tilsetting i vørter. Foretrekker den siste varianten, så finner jeg ikke halve siste tilsetting som pellets i bunnene av kjelen når jeg dumper det etter tapping.Aldri jeg heller tidligere, men så kan jeg ikke med sikkerhet si om den var sånn da jeg kjøpte den
Jeg har faktisk fått litt grått skjegg etter jeg begynte med denne hobbyen.. frykt for å gå tom for øl, infeksjon å pønsking på nye oppskrifter, ølstiler å gjæringsregime.. har også gått fra å være en habil svømmer, til å kun flyte.. 13kg gjør noe med kroppen120 brygg. I dag bekymret jeg meg over at WLP004 hadde gjæret Lucky Jack'en min ned til 1.008 (84%), pluss over at det var såpass lite futt i viennaen min etter to uker på flaske. Lucky Jack'en er sikkert infisert, og den viennaen blir det nok aldri skikk på.
Det stemmer. Det er stor forskjell mellom ulike pelletsprodusenter, og ulike humlevarianter. Når vi pakker humle hos Bakke Brygg kommer den vanligvis levert i fem- eller tikilos sekker. Disse sekkene er tette for lys og luft, og fylt med nitrogen, men ikke vakumert, så pelletsene ramler rundt inni der. Dermed blir det alltid litt humlepulver nederst i sekken, så når humlen pakkes i mindre poser vil de siste posene som pakkes inneholde en ikke ubetydelig andel pulver.Jeg har opplevd stor forskjell mellom kompaktheten til humlepllets. Det virker som om maskineriet pakker pellet på ulik måte, mulig ulik innstilling. Noen er tynn, hard og løser vanskelig i vørter mens andre typer/leverandører er tykk, løs og nærmest eksploderer ved tilsetting i vørter. Foretrekker den siste varianten, så finner jeg ikke halve siste tilsetting som pellets i bunnene av kjelen når jeg dumper det etter tapping.