1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Dumt mattespørsmål:

    Seglasset mitt er kalibrert til 90c. Nå etter nedkjøling er volumet 3% mindre enn det seglasset er kalibrert for. Jeg måler 16L på seglasset, hvor mye har jeg?
     
  2. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Hmmmm. Blir ikke 16 liter 100% ved 90 grader og da skal du vel bare trekke 3 % fra 16 liter siden det er avkjølt ?
     
  3. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    15.52l? Usikker på om jeg forstod helt, men 3% av 16l er iallefall 0,48
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis jeg varmer opp igjen ølet til 90C, slik at temperatur er korrekt ihht kalibrering, så vil det jo vise mer enn 16L. Dritforvirret.

    Med forbehold om SG målefeil preboil, så skal jeg ha mer enn 16L. Ytterligere forvirring, er det målefeil eller ikke?

    Jeg må få det forklart som om jeg går i det klassetrinnet som akkurat har begynt med prosentregning.
     
  5. Frode Larsen

    Frode Larsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    viser det 16 liter nedkjølt vil det vise ca. 16.5 ved 90 grader
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja, x 1,03. Men er det riktig? Det burde jo være riktig sånn sett.
     
  7. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Når man stikker om et øl til sekundergjæring og lar den stå i 2-6 måneder trenger jeg da å tilsette mer gjær når jeg skal flaske den? Er snakk om en stout med høy alkoholprosent
     
    namco liker dette.
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vi har ihvertfall begynt å gjøre det etter et par dårlige erfaringer.
     
  9. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Vennligst hold tråden ren
     
    Ølbjørn liker dette.
  10. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Hvordan dårlige erfaringer da? Lite kullsyre?
    Hvor mye gjær trenger man?
     
  11. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Lite eller ingen kullsyre, eller veeeeeeldig lang tid før det utvikla seg noe, ihvertfall. Nå bruker vi cbc11, er det det det heter? Da trengs bare littegrann, og det spiser bare sukker, så det gjør ikkeno med smaken. Koster ikke stort heller, og en pakke holder til mange brygg. Veldig greit.
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Da jeg brygget idag oppdaget jeg at Centennial humla var ganske fuktig og smuldrete, lukta godt
    men markant mer enn Cascade som var fast og fin
    Jeg brukte den alikavel, var det dumt?
    Kanskje jeg skal la vær å tørrhumle med den
     
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  14. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bare hyggelig. Deilig å ikke måtte lure på om gjæra fortsatt er i form.
     
  16. namco

    namco
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    0,97x=16
    x=16/0,97
    x=16,4948....
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Perfekt. Da var jeg der.
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    dump*
     
  19. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Høres jo ut som om det har skjedd noe i produksjonslinjen her, som gjør at ting ikke er like "pelletsig" som vanlig. Men vanskelig å si. Personlig hadde jeg kjøpt nye for tørrhumling.
     
    Hansern liker dette.
  20. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kan ikke huske om den var sånn da jeg åpnet den første gang.
    Har ligget med en strikk rundt seg i frysern, men med brutt forsegling i 3 uker.

    Tror jeg dropper å tørrhumle med den og går for kun Cascade og Nelson S.
    sikkert like greit
     
    Sarge liker dette.

Del denne siden