Tråden for dumme spørsmål.

Når man stikker om et øl til sekundergjæring og lar den stå i 2-6 måneder trenger jeg da å tilsette mer gjær når jeg skal flaske den? Er snakk om en stout med høy alkoholprosent
 
Lite eller ingen kullsyre, eller veeeeeeldig lang tid før det utvikla seg noe, ihvertfall. Nå bruker vi cbc11, er det det det heter? Da trengs bare littegrann, og det spiser bare sukker, så det gjør ikkeno med smaken. Koster ikke stort heller, og en pakke holder til mange brygg. Veldig greit.
 
Da jeg brygget idag oppdaget jeg at Centennial humla var ganske fuktig og smuldrete, lukta godt
men markant mer enn Cascade som var fast og fin
Jeg brukte den alikavel, var det dumt?
Kanskje jeg skal la vær å tørrhumle med den
 
Kan ikke huske om den var sånn da jeg åpnet den første gang.
Har ligget med en strikk rundt seg i frysern, men med brutt forsegling i 3 uker.

Tror jeg dropper å tørrhumle med den og går for kun Cascade og Nelson S.
sikkert like greit
 
Tenkte å tørrhumle med cascade i neste brygg. Lurer på hvor mye jeg skal bruke? Hva som er vanlig liksom. Leser på nett mange forskjellige mengder. Alt i fra 14 gr til 50. Så mye å lære!
 
Jeg har bøttevis med humleposer med brutte forseglinger i fryseren. De har poseklips og ligger i separate plastesker oppi en bærepose. Jeg har aldri opplevd at de har endret "konsistens".
 
Madammen her i huset har brygget en bringebærweiss og da hun tappet brukte hun tappestanga jeg har brukt til Orval-klonen min, altså øl med Brett Brux.
Ville dere vært bekymret for dette? Tenker flaskebomber, funk etc. Kun de første flaskene som ble tappet/alle?
Ølet er brygget til en fest den 1.april.
 
Tilbake
Topp