1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Brewald

    Brewald
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Greit! Takk for svar:)

    Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
     
  2. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Varmebelte rundt fermentasaurus. Yay or Nay? og hvis Yay, hvor mange watt?
     
  3. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg skal prøve å tvangskarbonere for første gang og lurer på hvilken temperatur jeg bør ha i ølet? Hvilken er den høyeste temperaturen det går på? Har forstått det sånn, At jo nærmere null jo bedre. Men kjøleskapet mitt viser ikke mer enn 6
     
  4. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    [​IMG]
     
  5. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk. Den var fin. Hvordan er det med tid?
     
  6. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    1-2 veke. Finst diverse hurtigkarboneringstriks også, om du har dårlig tid.
     
    Julian Høstan liker dette.
  7. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok takk, en siste ting. Hvilket trykk serverer du på. Jeg karbonerer nå på 12-13 psi i følge karboneringsarket ditt på 5 grader.
     
  8. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Det beste er å servere på samme trykk som du karbonerer. Slik at du ikkje må drive å justere trykket etter du har tappa :)
     
    Julian Høstan liker dette.
  9. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    OK smart! Tusen takk for hjelpen. Da er jeg i gang!
     
    Jo-Helge liker dette.
  10. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er her for lite red ale på pubene i Norge ?

    Eg meiner det er eit genialt øl. Slår Neipa ned i skoene

    Kjør diskusjon !!!

    Er det rett nå ??


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    #10370 Jo-Helge, 24 Aug 2019
    Sist redigert: 25 Aug 2019
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Skal vi diskutere read ale og neipe? Jeg lener meg gjerne lett tilbake iom at jeg aldri har hørt om disse ølstilene før :p
     
    Jo-Helge og mr blonde liker dette.
  12. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fylla !!!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    msevland liker dette.
  13. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja.

    Forholdet mitt til Red Ale stammer fra en Dublintur for noen år siden. Der fikk jeg Smithwicks på tapp og fikk øynene opp for dette ølet som hadde så tydelig fokus på maltet som ga mer smak enn industripils men var lettdrikkelig og mindre mettende enn den famøse (og etter min mening oppskrytte) Guinessen.

    Etter den turen har jeg lett etter god irish red ale i Norge, men uten hell. Det er mulig at jeg har et romantisert minne om øltypen, men har brygget noen hjemmekomponerte varianter av det, og jeg synes mine egne forsøk også gir interessante og gode øl.

    Det burde finnes i pubene og på tapp i de som kaller seg irske.
     
    Jo-Helge liker dette.
  14. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Synes Red Ale stort sett blir for søte... så - nei :)
     
    Jo-Helge liker dette.
  15. Odd Sollid

    Odd Sollid
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nok et karboneringsspørsmål.
    Jeg har sluppet opp for kjølekapasitet og trenger å karbonere (på fat) en øl som er ferdig gjæret. Er det greit å karbonere den på 20 grader til den er ferdig karbonert og la den stå i 20 grader en stund for deretter å sette den i kjøleskapet når jeg har ledig plass? Har alltid karbonert i kjøleskapet.
     
  16. Brynsj

    Brynsj
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fetsund
    Det går helt fint. Har gjort det slik i mange år, karbonert i kjeller med varierende temperatur fra 10-20 grader, alt etter årstid.
     
    Odd Sollid liker dette.
  17. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Det går helt greit. I følge tabeller må du bare ha høyere trykk for å få samme co2 i ølet.
     
    Odd Sollid liker dette.
  18. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ingenting er bedre enn en red ale på en irsk pub i Irland. Også Guinness er mye bedre der, på tapp. :D
     
    Jo-Helge liker dette.
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    O'Hara's irish red er min favoritt. 4,3%. Den er mye mørkere, og kraftigere i smaken, enn Smithwicks og beslektede typer. Den skulle jeg gjerne fått en halvliter av fra fat, så om noen veit om noen som har den, så si fra.

    Ellers er det vel en del butikker som har den, håper jeg. Men her på Hadeland får jeg ikke tak i den lenger:(.

    Typedefinisjon.
     
  20. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ingen som svarte meg første gang jeg spurte så jeg spør igjen:
    Tenker på innkjøp av varmebelte til fermentsaurusen min, men er skeptisk pga tynn plastikk på den. Noen som har prøvd, bruker, en sånn på fermentsaurusen? Eller noen andre gode ideer til fermenteringskjøleskapet mitt. Skal gjære Kveik. Dama syntes at 30+ på badet var litt vel drøyt hehe
     

Del denne siden