OK smart! Tusen takk for hjelpen. Da er jeg i gang!Det beste er å servere på samme trykk som du karbonerer. Slik at du ikkje må drive å justere trykket etter du har tappa
OK smart! Tusen takk for hjelpen. Da er jeg i gang!Det beste er å servere på samme trykk som du karbonerer. Slik at du ikkje må drive å justere trykket etter du har tappa
Er her for lite read ale på pubene i Norge ?
Eg meiner det er eit genialt øl. Slår Neipe ned i skoene
Kjør diskusjon !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja.Er her for lite red ale på pubene i Norge ?
Synes Red Ale stort sett blir for søte... så - neiEr her for lite red ale på pubene i Norge ?
Det går helt fint. Har gjort det slik i mange år, karbonert i kjeller med varierende temperatur fra 10-20 grader, alt etter årstid.Nok et karboneringsspørsmål.
Jeg har sluppet opp for kjølekapasitet og trenger å karbonere (på fat) en øl som er ferdig gjæret. Er det greit å karbonere den på 20 grader til den er ferdig karbonert og la den stå i 20 grader en stund for deretter å sette den i kjøleskapet når jeg har ledig plass? Har alltid karbonert i kjøleskapet.
Det går helt greit. I følge tabeller må du bare ha høyere trykk for å få samme co2 i ølet.Nok et karboneringsspørsmål.
Jeg har sluppet opp for kjølekapasitet og trenger å karbonere (på fat) en øl som er ferdig gjæret. Er det greit å karbonere den på 20 grader til den er ferdig karbonert og la den stå i 20 grader en stund for deretter å sette den i kjøleskapet når jeg har ledig plass? Har alltid karbonert i kjøleskapet.
Ingenting er bedre enn en red ale på en irsk pub i Irland. Også Guinness er mye bedre der, på tapp.Ja.
Forholdet mitt til Red Ale stammer fra en Dublintur for noen år siden. Der fikk jeg Smithwicks på tapp og fikk øynene opp for dette ølet som hadde så tydelig fokus på maltet som ga mer smak enn industripils men var lettdrikkelig og mindre mettende enn den famøse (og etter min mening oppskrytte) Guinessen.
Etter den turen har jeg lett etter god irish red ale i Norge, men uten hell. Det er mulig at jeg har et romantisert minne om øltypen, men har brygget noen hjemmekomponerte varianter av det, og jeg synes mine egne forsøk også gir interessante og gode øl.
Det burde finnes i pubene og på tapp i de som kaller seg irske.
Ja.
Forholdet mitt til Red Ale stammer fra en Dublintur for noen år siden. Der fikk jeg Smithwicks på tapp og fikk øynene opp for dette ølet som hadde så tydelig fokus på maltet som ga mer smak enn industripils men var lettdrikkelig og mindre mettende enn den famøse (og etter min mening oppskrytte) Guinessen.
Etter den turen har jeg lett etter god irish red ale i Norge, men uten hell. Det er mulig at jeg har et romantisert minne om øltypen, men har brygget noen hjemmekomponerte varianter av det, og jeg synes mine egne forsøk også gir interessante og gode øl.
Det burde finnes i pubene og på tapp i de som kaller seg irske.
Det går helt sikkert greit med varmebelte på Fermentasaurusen. Jeg har nettopp gjæret ferdig et Kveik øl i min Fermentasaurus. Jeg la bare varmebeltet på bunnen av kjøleskapet. Det varmet opp nok. Jeg holdt opp mot 39 grader i hele kjøleskapet.Ingen som svarte meg første gang jeg spurte så jeg spør igjen:
Tenker på innkjøp av varmebelte til fermentsaurusen min, men er skeptisk pga tynn plastikk på den. Noen som har prøvd, bruker, en sånn på fermentsaurusen? Eller noen andre gode ideer til fermenteringskjøleskapet mitt. Skal gjære Kveik. Dama syntes at 30+ på badet var litt vel drøyt hehe
Takk for svar. Hvilken watt har du på ditt, pris og kanskje hvis det ikke er for mye å be om, link?Det går helt sikkert greit med varmebelte på Fermentasaurusen. Jeg har nettopp gjæret ferdig et Kveik øl i min Fermentasaurus. Jeg la bare varmebeltet på bunnen av kjøleskapet. Det varmet opp nok. Jeg holdt opp mot 39 grader i hele kjøleskapet.
Var akkurat det jeg var redd for. Hadde vært sjipt å finne fermentsaurusen smeltet og øl utover gulvet. Du sier det kan skje med 10w, mens han andre sa 2 stk 35 w. Kanskje en liten ovn? En sånn liten stående? Tips til hvordan man kan henge opp en sånn inne i et kjøleskap? Skal vel ikke mange skruer til før man ødelegger kjøleskapet?10W meter er ganske standard. Men setter du den på en tom fermentasaurus så kan tanken kanskje smelte.
Ok, kult. Takk for svar.Jeg har brukt 50W (10W x 5m) på fermentasaurus mange ganger, går finfint!