1040.Når jeg lager starter til høy OG brygg, skal jeg da gjøre starteren "høy" på sukkerarter eller kjøre en 1040 starter?
Jeg har trålet mye forum, og flere steder, både i dette forumet og på utenlandske, har jeg sett flere sier at for mye protafloc gir mer sediment og også disse blomkållignende «skyene», i mangel på bedre ord.
Det er vel først og fremst rengjøringen som utgjør forskjellen, du kan rett og slett bruke mer effektive midler på rustfritt stål.
Du vil ikke få Alzheimers, og vørteren er ikke sur nok til å ødelegge kjelen.
Men det finnes mellomleggsplater som lar man bruke alle slags kokekar på induksjon. Det er i praksis en stekepanne uten sider (eller bunnen på en gryte), så det er mulig å lage de selv også.
Aluminium leder varme bedre, men usikker på hvor stor effekt det vil ha på slikt bruk.
Det finnes sikkert ulike kvaliteter. Jeg kjøpte en på Ali eller eBay for å ha under erlenmeyerkolben. Den tålte varmen dårlig og så ut som et tacoskjell etterpå. Gikk rett til metallgjenvinning.Men hvor effektive er de der? Du får vel i praksis et effekttap?
Hvis du ikke blander ut sukkeret, er du garantert en vulkan.... All co2'n i ølet frigjøres på et blunk på alle sukkerkorneneHeia!
Jeg satt min første belgisk trippel til gjæring i går (litt lav OG, men det får gå). I oppskriften står det at jeg etter stormgjæring skal tilsette enten hvitt sukker eller honning. Hva anbefaler folket? Jeg har aldri laget eller smakt øl med honning i før, så her er jeg helt blank. Og skulle jeg bestemme meg for honning, hvordan er beste måten å få honningen inn i ølet på? Er det bare å helle det i gjæringskaret og håpe på det beste eller bør det blandes ut i litt vann? Det er snakk om 300 gram i 25 liter øl.
Jeg tilsetter litt konsentrat av og til grape osv, koker opp litt vann og rører inn, mener det er best med honning ogsåHeia!
Jeg satt min første belgisk trippel til gjæring i går (litt lav OG, men det får gå). I oppskriften står det at jeg etter stormgjæring skal tilsette enten hvitt sukker eller honning. Hva anbefaler folket? Jeg har aldri laget eller smakt øl med honning i før, så her er jeg helt blank. Og skulle jeg bestemme meg for honning, hvordan er beste måten å få honningen inn i ølet på? Er det bare å helle det i gjæringskaret og håpe på det beste eller bør det blandes ut i litt vann? Det er snakk om 300 gram i 25 liter øl.
Heia!
Jeg satt min første belgisk trippel til gjæring i går (litt lav OG, men det får gå). I oppskriften står det at jeg etter stormgjæring skal tilsette enten hvitt sukker eller honning. Hva anbefaler folket? Jeg har aldri laget eller smakt øl med honning i før, så her er jeg helt blank. Og skulle jeg bestemme meg for honning, hvordan er beste måten å få honningen inn i ølet på? Er det bare å helle det i Ellers gjæringskaret og håpe på det beste eller bør det blandes ut i litt vann? Det er snakk om 300 gram i 25 liter øl.
Jeg mener å kunne spore en ganske stygg infeksjon tilbake til bruk av rå honning etter stormgjæring, så jeg ville ikke turt å bruke det igjen uten å varme det opp først.
Honningen setter smak, i motsetning til sukkeret. Ellers er jo honning fint lite annet enn sukker, så sånn sett spiller det liten rolle, vil jeg tro.
Jeg drakk nylig en "Honey Dew" golden ale fra Fuller's, og en trippel er jo også et helt lyst øl. Der var honningsmaken veldig tydelig. Jeg liker det ikke, men mange gjør det. Så du får la smaken avgjøre. (Jeg liker honning, men ikke i øl, fant jeg ut. Men så liker jeg stort sett aldri øl med tilsetninger.)
Har ikke honning antiseptiske egenskaper? Jeg har også en mjød stående på andre uken. Der har jeg ikke varmet opp honningen, og det finnes ikke spor av infeksjon.