Finn Berger
Moderator
Heia!
Jeg satt min første belgisk trippel til gjæring i går (litt lav OG, men det får gå). I oppskriften står det at jeg etter stormgjæring skal tilsette enten hvitt sukker eller honning. Hva anbefaler folket? Jeg har aldri laget eller smakt øl med honning i før, så her er jeg helt blank. Og skulle jeg bestemme meg for honning, hvordan er beste måten å få honningen inn i ølet på? Er det bare å helle det i Ellers gjæringskaret og håpe på det beste eller bør det blandes ut i litt vann? Det er snakk om 300 gram i 25 liter øl.
Honningen setter smak, i motsetning til sukkeret. Ellers er jo honning fint lite annet enn sukker, så sånn sett spiller det liten rolle, vil jeg tro.
Jeg drakk nylig en "Honey Dew" golden ale fra Fuller's, og en trippel er jo også et helt lyst øl. Der var honningsmaken veldig tydelig. Jeg liker det ikke, men mange gjør det. Så du får la smaken avgjøre. (Jeg liker honning, men ikke i øl, fant jeg ut. Men så liker jeg stort sett aldri øl med tilsetninger.)