wlp051: Denne lukter råtne egg under gjæring, noen med erfaring på hvordan sluttproduktet blir/utvikler seg med denne gjæren?
Planen er ca. følgendeBedre
Hvilken temp gjærer du på
Flaks at denne skal lagresJeg gjæret på 17 grader i to uker
Lukta litt svovel uenderveis, men det ga seg etter et par måneder med lagring
Skal brygge en belgisk sak til helgen, basert på St. Hallvard sin Reservehjul.
I denne skal jeg ha 500g med mørkt kandissukker.
Skal dette has i under kok, eller etter storm gjæringen?
Hva kan isåfall forskjellen bli?
Tipper kok. Har brygget noen ølsett hvor det blir sendt med kandissukker, tror mye av poenget er å få opp OG med tanke på maltkapasitet i kompaktbryggere.Skal brygge en belgisk sak til helgen, basert på St. Hallvard sin Reservehjul.
I denne skal jeg ha 500g med mørkt kandissukker.
Skal dette has i under kok, eller etter storm gjæringen?
Hva kan isåfall forskjellen bli?
Det blir vel rimelig bittert?Holder på å brygge en brut ipa, fekk tilsatt wp humla på 80°, å akkurat da ringte barnehagen å jeg måtte hente guttungen å sta å sy hodet.. humla må sikkert ligge en time på 80°.. går det greit? Hehe.. ikke det at brut ipa er viktigere en guttfanten, men man lurer jo![]()
Tempen synker jo etterhvert.. jaja.. for bare se hva det blir. For kalle den høl i hueDet blir vel rimelig bittert?
Gøy sider-prosjekt! Litt misunnelig, har ikke noe god tilgang på epler. Kanskje dumt spørsmål, men siden du sier "ingen tegn til gjæring": Har du målt gravitet etter du tilsatte gjær? Den kan jo bare gå sakte...At muligens Campden tablettene har laget vanskelige livsvilkår for gjæren i batch#1.
Den kom i gang til slutt.. Med en fantastisk stormgjæring!Gøy sider-prosjekt! Litt misunnelig, har ikke noe god tilgang på epler. Kanskje dumt spørsmål, men siden du sier "ingen tegn til gjæring": Har du målt gravitet etter du tilsatte gjær? Den kan jo bare gå sakte...
Om du fortsatt tror det er sulfitt, så er jo teorien at svoveldioksid skal kunne luftes ut, f.eks. ved å stikke den om ("racke den") og sprute (Akkurat sånn du ikke skal gjøre med øl). Har ikke gjort dette selv, men se f.eks. How To Save A Wine With Too Much Sulfite | E. C. Kraus
Hei.
Fikk eget startsett for litt siden, med Muntons Export Pilsner ekstraktsett. Har fulgt oppsriften fra muntons/olbrygging.no ganske slavisk her, samt googlet litt rundt på ting jeg ellers lurte på. Flasket etter to like målinger rett i nærheten av målet iflg oppskriften. Jeg lot flaskene stå 5-6 dager i romtemperatur, før de ble satt kaldt for 2 dager siden. Har skjønt de blir bedre jo lengre de får stå, men klarte ikke å dy meg og åpnet en nå. Den ser veldig ut som en vanlig pils, kanskje litt lite skum, men den smaker nesten ingenting, er liksom ingen fylde i smaken, og har kun en mild lukt som minner om lukten av en øl som har stått ute en stund før den blir helt ut i vasken. Vil smaken bedre seg om jeg lar den stå en god stund, eller er det et tegn på at noe har gått galt? Skulle jeg droppet oppskriften og latt den stå lengre i bøtta før jeg flaska den?
Hei.
Fikk eget startsett for litt siden, med Muntons Export Pilsner ekstraktsett. Har fulgt oppsriften fra muntons/olbrygging.no ganske slavisk her, samt googlet litt rundt på ting jeg ellers lurte på. Flasket etter to like målinger rett i nærheten av målet iflg oppskriften. Jeg lot flaskene stå 5-6 dager i romtemperatur, før de ble satt kaldt for 2 dager siden. Har skjønt de blir bedre jo lengre de får stå, men klarte ikke å dy meg og åpnet en nå. Den ser veldig ut som en vanlig pils, kanskje litt lite skum, men den smaker nesten ingenting, er liksom ingen fylde i smaken, og har kun en mild lukt som minner om lukten av en øl som har stått ute en stund før den blir helt ut i vasken. Vil smaken bedre seg om jeg lar den stå en god stund, eller er det et tegn på at noe har gått galt? Skulle jeg droppet oppskriften og latt den stå lengre i bøtta før jeg flaska den?