Tråden for dumme spørsmål.

wlp051: Denne lukter råtne egg under gjæring, noen med erfaring på hvordan sluttproduktet blir/utvikler seg med denne gjæren?
 
Bedre
Hvilken temp gjærer du på
Planen er ca. følgende
b5522a60c42c577b07df7e2018a6f6a2.jpg

Måler mot slutten, mulig denne bruker lang tid...
 
Sist redigert:
Skal brygge en belgisk sak til helgen, basert på St. Hallvard sin Reservehjul.
I denne skal jeg ha 500g med mørkt kandissukker.
Skal dette has i under kok, eller etter storm gjæringen?
Hva kan isåfall forskjellen bli?
 
Skal brygge en belgisk sak til helgen, basert på St. Hallvard sin Reservehjul.
I denne skal jeg ha 500g med mørkt kandissukker.
Skal dette has i under kok, eller etter storm gjæringen?
Hva kan isåfall forskjellen bli?
Tipper kok. Har brygget noen ølsett hvor det blir sendt med kandissukker, tror mye av poenget er å få opp OG med tanke på maltkapasitet i kompaktbryggere.
Vis vedlegget
 
Sist redigert:
Holder på å brygge en brut ipa, fekk tilsatt wp humla på 80°, å akkurat da ringte barnehagen å jeg måtte hente guttungen å sta å sy hodet.. humla må sikkert ligge en time på 80°.. går det greit? Hehe.. ikke det at brut ipa er viktigere en guttfanten, men man lurer jo :)
 
Holder på å brygge en brut ipa, fekk tilsatt wp humla på 80°, å akkurat da ringte barnehagen å jeg måtte hente guttungen å sta å sy hodet.. humla må sikkert ligge en time på 80°.. går det greit? Hehe.. ikke det at brut ipa er viktigere en guttfanten, men man lurer jo :)
Det blir vel rimelig bittert?
 
At muligens Campden tablettene har laget vanskelige livsvilkår for gjæren i batch#1.
Gøy sider-prosjekt! Litt misunnelig, har ikke noe god tilgang på epler. Kanskje dumt spørsmål, men siden du sier "ingen tegn til gjæring": Har du målt gravitet etter du tilsatte gjær? Den kan jo bare gå sakte...
Om du fortsatt tror det er sulfitt, så er jo teorien at svoveldioksid skal kunne luftes ut, f.eks. ved å stikke den om ("racke den") og sprute (Akkurat sånn du ikke skal gjøre med øl). Har ikke gjort dette selv, men se f.eks. How To Save A Wine With Too Much Sulfite | E. C. Kraus
 
Gøy sider-prosjekt! Litt misunnelig, har ikke noe god tilgang på epler. Kanskje dumt spørsmål, men siden du sier "ingen tegn til gjæring": Har du målt gravitet etter du tilsatte gjær? Den kan jo bare gå sakte...
Om du fortsatt tror det er sulfitt, så er jo teorien at svoveldioksid skal kunne luftes ut, f.eks. ved å stikke den om ("racke den") og sprute (Akkurat sånn du ikke skal gjøre med øl). Har ikke gjort dette selv, men se f.eks. How To Save A Wine With Too Much Sulfite | E. C. Kraus
Den kom i gang til slutt.. Med en fantastisk stormgjæring!
Gjæret ned til 1002'ish. Ble snerpete og tørr, så den må nok gjemmes bort en stund..
Tappet halvparten på 0,5l flasker med 2 karboneringsdrops. Resten gikk i egen dunk for de mørkeste kjellerkroker fir en stund fremover.
 
Angående cider og Campden, jeg tilsatte M02 maks 12 timer etter Campden, fungerte helt fint faktisk.

Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk
 
Hei.

Fikk eget startsett for litt siden, med Muntons Export Pilsner ekstraktsett. Har fulgt oppsriften fra muntons/olbrygging.no ganske slavisk her, samt googlet litt rundt på ting jeg ellers lurte på. Flasket etter to like målinger rett i nærheten av målet iflg oppskriften. Jeg lot flaskene stå 5-6 dager i romtemperatur, før de ble satt kaldt for 2 dager siden. Har skjønt de blir bedre jo lengre de får stå, men klarte ikke å dy meg og åpnet en nå. Den ser veldig ut som en vanlig pils, kanskje litt lite skum, men den smaker nesten ingenting, er liksom ingen fylde i smaken, og har kun en mild lukt som minner om lukten av en øl som har stått ute en stund før den blir helt ut i vasken. Vil smaken bedre seg om jeg lar den stå en god stund, eller er det et tegn på at noe har gått galt? Skulle jeg droppet oppskriften og latt den stå lengre i bøtta før jeg flaska den?
 
Hei.

Fikk eget startsett for litt siden, med Muntons Export Pilsner ekstraktsett. Har fulgt oppsriften fra muntons/olbrygging.no ganske slavisk her, samt googlet litt rundt på ting jeg ellers lurte på. Flasket etter to like målinger rett i nærheten av målet iflg oppskriften. Jeg lot flaskene stå 5-6 dager i romtemperatur, før de ble satt kaldt for 2 dager siden. Har skjønt de blir bedre jo lengre de får stå, men klarte ikke å dy meg og åpnet en nå. Den ser veldig ut som en vanlig pils, kanskje litt lite skum, men den smaker nesten ingenting, er liksom ingen fylde i smaken, og har kun en mild lukt som minner om lukten av en øl som har stått ute en stund før den blir helt ut i vasken. Vil smaken bedre seg om jeg lar den stå en god stund, eller er det et tegn på at noe har gått galt? Skulle jeg droppet oppskriften og latt den stå lengre i bøtta før jeg flaska den?

Du skulle nok ventet litt med å sette flaskene kaldt. To uker er standard, og hvis gjæren er litt sliten, kan det ta mer tid, også. Det høres ut som om de ikke er ferdig karbonert.

Sett dem i romtemperatur, vent noen dager, og smak igjen.
 
Hei.

Fikk eget startsett for litt siden, med Muntons Export Pilsner ekstraktsett. Har fulgt oppsriften fra muntons/olbrygging.no ganske slavisk her, samt googlet litt rundt på ting jeg ellers lurte på. Flasket etter to like målinger rett i nærheten av målet iflg oppskriften. Jeg lot flaskene stå 5-6 dager i romtemperatur, før de ble satt kaldt for 2 dager siden. Har skjønt de blir bedre jo lengre de får stå, men klarte ikke å dy meg og åpnet en nå. Den ser veldig ut som en vanlig pils, kanskje litt lite skum, men den smaker nesten ingenting, er liksom ingen fylde i smaken, og har kun en mild lukt som minner om lukten av en øl som har stått ute en stund før den blir helt ut i vasken. Vil smaken bedre seg om jeg lar den stå en god stund, eller er det et tegn på at noe har gått galt? Skulle jeg droppet oppskriften og latt den stå lengre i bøtta før jeg flaska den?

Det at det er lite skum tyder vel som Finn over her sier at det kanskje ikke er ferdig karbonert. Det andre du nevner beskriver vel kanskje litt et gammelt ekstraktsett.
 
Tilbake
Topp