Har meir trua på granskudd egentlig . Desverre seint ute for det.. Kanskje ein kan få sirup kjøpt nokon plass?Har brukt granskudd. Det gir et ganske markant preg som bruker litt tid på å sette seg, men blir godt til slutt.
Har meir trua på granskudd egentlig . Desverre seint ute for det.. Kanskje ein kan få sirup kjøpt nokon plass?Har brukt granskudd. Det gir et ganske markant preg som bruker litt tid på å sette seg, men blir godt til slutt.
Jeg har ikke sett noe, men det selges jo mye sånt hjemmelaga på julemarkeder og sånt.Har meir trua på granskudd egentlig . Desverre seint ute for det.. Kanskje ein kan få sirup kjøpt nokon plass?
Det tror jeg ikke er nødvendig. Men om du ønsker å gjøre det er det vel innafor 24 timer fra pitch som er en slags hovedregel. En halvliter fersk slurry burde klare å håndtere den jobben uansett. Oksygen blir vel brukt for å fremme ytterligere vekst av gjærmengden.Bør jeg kjøre en ekstra runde med oksygen nå? Jeg mener å ha lest at det anbefales for "tunge" øl, og denne er vel passe tung skulle jeg mene. Når bør jeg i så fall gjøre det?
wlp051: Denne lukter råtne egg under gjæring, noen med erfaring på hvordan sluttproduktet blir/utvikler seg med denne gjæren?
Planen er ca. følgendeBedre
Hvilken temp gjærer du på
Flaks at denne skal lagresJeg gjæret på 17 grader i to uker
Lukta litt svovel uenderveis, men det ga seg etter et par måneder med lagring
Skal brygge en belgisk sak til helgen, basert på St. Hallvard sin Reservehjul.
I denne skal jeg ha 500g med mørkt kandissukker.
Skal dette has i under kok, eller etter storm gjæringen?
Hva kan isåfall forskjellen bli?
Tipper kok. Har brygget noen ølsett hvor det blir sendt med kandissukker, tror mye av poenget er å få opp OG med tanke på maltkapasitet i kompaktbryggere.Skal brygge en belgisk sak til helgen, basert på St. Hallvard sin Reservehjul.
I denne skal jeg ha 500g med mørkt kandissukker.
Skal dette has i under kok, eller etter storm gjæringen?
Hva kan isåfall forskjellen bli?
Det blir vel rimelig bittert?Holder på å brygge en brut ipa, fekk tilsatt wp humla på 80°, å akkurat da ringte barnehagen å jeg måtte hente guttungen å sta å sy hodet.. humla må sikkert ligge en time på 80°.. går det greit? Hehe.. ikke det at brut ipa er viktigere en guttfanten, men man lurer jo![]()
Tempen synker jo etterhvert.. jaja.. for bare se hva det blir. For kalle den høl i hueDet blir vel rimelig bittert?
Gøy sider-prosjekt! Litt misunnelig, har ikke noe god tilgang på epler. Kanskje dumt spørsmål, men siden du sier "ingen tegn til gjæring": Har du målt gravitet etter du tilsatte gjær? Den kan jo bare gå sakte...At muligens Campden tablettene har laget vanskelige livsvilkår for gjæren i batch#1.
Den kom i gang til slutt.. Med en fantastisk stormgjæring!Gøy sider-prosjekt! Litt misunnelig, har ikke noe god tilgang på epler. Kanskje dumt spørsmål, men siden du sier "ingen tegn til gjæring": Har du målt gravitet etter du tilsatte gjær? Den kan jo bare gå sakte...
Om du fortsatt tror det er sulfitt, så er jo teorien at svoveldioksid skal kunne luftes ut, f.eks. ved å stikke den om ("racke den") og sprute (Akkurat sånn du ikke skal gjøre med øl). Har ikke gjort dette selv, men se f.eks. How To Save A Wine With Too Much Sulfite | E. C. Kraus