Jeg mener å kunne spore en ganske stygg infeksjon tilbake til bruk av rå honning etter stormgjæring, så jeg ville ikke turt å bruke det igjen uten å varme det opp først.
Honningen setter smak, i motsetning til sukkeret. Ellers er jo honning fint lite annet enn sukker, så sånn sett spiller det liten rolle, vil jeg tro.
Jeg drakk nylig en "Honey Dew" golden ale fra Fuller's, og en trippel er jo også et helt lyst øl. Der var honningsmaken veldig tydelig. Jeg liker det ikke, men mange gjør det. Så du får la smaken avgjøre. (Jeg liker honning, men ikke i øl, fant jeg ut. Men så liker jeg stort sett aldri øl med tilsetninger.)
Har ikke honning antiseptiske egenskaper? Jeg har også en mjød stående på andre uken. Der har jeg ikke varmet opp honningen, og det finnes ikke spor av infeksjon.
Jo, men mye av det handler om sukkerkonsentrasjon. Og det er ikke godt å si hvilke villgjær biene får med seg fra blomstene de er innom.Har ikke honning antiseptiske egenskaper? Jeg har også en mjød stående på andre uken. Der har jeg ikke varmet opp honningen, og det finnes ikke spor av infeksjon.
Kontrollsjekker.
Satser på å brygge i helga.
Spiltbatche. 004 og 023.
Blir vel 8-10 liter i hver med OG rundt 1.050.
Utløpsdato i midten av oktober.
Så, pitche rett i, eller gi gjæren en oppvåkning? Forkultur? Liten starter?
Kunne tenkt meg å la vær starter, det er for sent og litt arbeid. Men, burde eg gi disse to litt smågamle pakkene litt hjelp. Eller er det nok hjelp at de ikkje skal bade i så store mengder.
Mr Malty er vel utdatert i forhold til PurePitch pakkene som vistnok skal ha bedre holdbarhet.Hvis du ser på produksjonsdato, kan du sjekke om du burde hatt en starter på Mr. Malty. Man trenger ikke være slavisk, men du kan hvertfall finne ut hvor off du er på mengde levende gjær og ta en avgjørelse derfra.
Edit: Men du, lag en starter, selv om du skal brygge i morgen kveld. Det er bare litt arbeid, og gjæren(e) dine kommer til å sette skikkelig pris på det. Du skal jo uansett brygge i X antall timer i helga, så å lage en starter for å øke sjansen for at ølet blir nice er verdt det, i mine øyne!
Mr Malty er vel utdatert i forhold til PurePitch pakkene som vistnok skal ha bedre holdbarhet.
Skal vurdere starter i morgen, i kveld blir ingenting gjort.
Anbefaler Brewfather. Der ligger pure pitch inne som alternativ.Det var jeg ikke klar over, så takk for info. God helg!
Er det noen andre her med Kegland sin boks+lokk-pakke som opplever at det lukter litt fjert eller generelt ugreit når lokkene soaker i Starsan? Dette er ikke noe som setter smak på boksen i ettertid.
Ser nå at jeg var litt upresis i formuleringen. Det jeg snakker om er ølbokser, ikke gjæringskar.Kan det være pakningen i lokket som lukter? Husker å ha lest her om at pakningen til gjæringskar fra Speidel lukter ubehagelig når den har badet i Starsan.
Tror det var @Miguel som nevnte det.
Ser nå at jeg var litt upresis i formuleringen. Det jeg snakker om er ølbokser, ikke gjæringskar.
Det tror jeg ikke, ikke som jeg kan se hvertfall. Men lokkene ser ut til å være lakkbehandlet, så kan være det som reagerer med Starsan.Jeg tolket det slik at det var lokkene til ølboksene som luktet. Har ikke lokkene en pakning? Tenker at det er pakningen som lukter når den utesettes for Starsan.
Det tror jeg ikke, ikke som jeg kan se hvertfall. Men lokkene ser ut til å være lakkbehandlet, så kan være det som reagerer med Starsan.
Har brukt granskudd. Det gir et ganske markant preg som bruker litt tid på å sette seg, men blir godt til slutt.Nokon som har erfaring med barnåler i øl?
Funderer litt på ein smoked porter som eit haust-øl, trur det kunne blitt godt.