1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dropper det av åpenbare grunner.
    (Ikke meningen å skrive tankene/notatene mine på forumet, vil ikke gjenta seg...)
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    En kompressor vil ikke ha godt av å bli kjørt i kalde omgivelser. Den vil ikke skru seg på dersom luft-temp er kaldere enn innstilt temp.
    Dersom det er kaldt, ville jeg ha trukket ut strømmen på den, og kun kjørt varme.
    Selv om du skaffer deg en gratis fryser, er det mye styr når de slutter å virke...
     
    erikraude liker dette.
  3. Monsterkokk

    Monsterkokk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er nettopp det som er greia. Så lenge det er minusgrader i boden vil kun varmelementet gå. I det det blir varmere ute (over på pluss) så vil det bli bruk for kjøleelementer igjen. Altså vil aldri selve fryseren gå når det er for kaldt.
     
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis du ikke skal bruke den til cold crash, da.
     
  5. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Hvordan gjør dere det med batcher på over 19liter som skal på fat?
    Fylle ett fat helt, og resten på nr to, litt på flasker, eller to halvfulle fat?

    Eller betyr det ikke noe i praksis?
     
  6. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Resten går på flasker, men det er litt kjedelig.
     
  7. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eit fat og nokre flasker


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Ekstra på flasker.. betyr vel lite korleis du fordeler det, Men til mindre du fyller opp ett fat til meir nazi må du være på oksygen i luftrommet.
     
  9. TurboJens

    TurboJens
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg fyller overskytende på en uKeg, og drikker opp det først.

    Har for øvrig Ball-Lock til den, så kan få den relativt oksygenfri også.
     
    #11669 TurboJens, 8 Feb 2020
    Sist redigert: 8 Feb 2020
    Sarge liker dette.
  10. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    To halvfulle fat...

    Jeg har skaffet en samling 12 og 9 liters fat for å kunne kombinere. 19 liter er for stort for kjøleskapet.

    Kjører starsan som blåses ut med co2 slik at fatene er nokså oksygenfattige før lukket overføring fra gjæringskar.
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Alle mine fat er O2 fri. Tapper siste rest på 9L. Når jeg tidligere tappet fra gjæringskar, hadde jeg øl-ballock på slangen til tappestaven. Når øl går inn i fatet, slippes CO2 ut av sikkerhetsventilen.
    Passe O2-fritt.
    Nå har jeg lukket overføring fra ståltank.
     
    GardGard liker dette.
  12. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det må du. Der er varmetap fra sensoren i kjelen, gjennom pumpa og stigrøret for sirkulering. Både på BB maskiner og Brewtools maskina mi er det ca 2 grader temperatur fall. Jeg har 72-73 grader varmt vann før tilsetting av malt, da havner jeg som regel på 64-65 mesketemp.
     
  13. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Men fatene rengjøres etter hver bruk, eller kan de stå med CO2 til neste batch?
     
  14. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Begge deler går.
    Jeg bruker tre forskjellige teknikker SLT etter vær-og-føreforhold
    1
    Når fatet er tomt, er det ofte litt bunnslam og 2 bar trykk
    Fyller varmt vann på fatet (uten å åpne lokket). Rist, og bruk eksisterende trykk for å spyle ut bunnslammet
    2
    Åpne fatet og rengjør på vanlig måte. Fyll med StarSanvann.
    a
    Press StarSanvann ut med CO2 fra flaske
    b
    Press StarSanvann ut med overtrykk fra gjæringstanken (stål)
     
    Dag Hovland liker dette.
  15. -Tormod-

    -Tormod-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor ofte/lenge gjør du punkt 1 før samvittigheten tar deg?
     
  16. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Er det ikke da bedre med varm starsan og riste, så trykke det ut med co2 (enten fra gjæringskar eller flaske)?

    Er det noe som er skadelig for øl eller folk som overlever i en ren co2 atmosfære?
     
  17. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Ikke mer enn én runde før det blir vasket grundig
     
    -Tormod- liker dette.
  18. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Bruker alltid varmt vann. Bruker metode 1 kun unntaksvis.
    Skjønte ikke ditt andre spørsmål...
     
  19. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Det jeg mener er:

    Er det noen organismer/bakterier/gjær eller andre ting som kan overleve i et fat som er fylt med CO2 over lengre tid?

    Altså, om ølet en allerede har drukket opp hadde en svakt begynnende infeksjon og en lar være å rengjøre, bare lar det stå med co2 en stund, vil infeksjonen utvikle seg, eller vil den dø?
     
  20. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Dette er et spørsmål for @AndyHagen eller @rosnes, men jeg vil anta at en infeksjon vil forsette så lenge det er fuktighet/gjærslam i fatet
     

Del denne siden