Ok, nå har jeg litt forskjellige spørsmål her, men tar alt i en smell.
Første er, når man kjører sukkerlake, hvordan blir det enklest å regne hvor mye som skal i hver flaske? Bør man kjøpe ml sprøyte for denne jobben? OG om man fyller flaskene til randen for å minimere oksidering, er det høyere risk for flaskebombe?
---
Så, til andre og forøvrig tredje spørsmål. Målte FG 1020 onsdag, samme i dag tidlig. Økte temp fra 20-22 og nå til 24 da jeg hørte det var anbefalt å jekke opp tempen litt før flasking for å få unna litt grums og kanskje gjære siste rest. Tenkte å sjekke FG igjen søndag, hvis den fortsatt er 1020, flaske.
Så, til den kompliserte biten.
Målte OG ca 1052, 600g laktose.
etter stormgjæring tilsatte jeg 1700g mangopure av denne sorten:
https://meny.no/varer/middagstilbehor/sauser/asiatiske-sauser/mangopure/mango-pure-7071992000586
Det skulle tilsvare 340g sukker. Målte seff ikke SG etter jeg tilsatte pure, men er det mulig å omtrentlig regne på dette? Skjønner at det aldri vil bli eksakt, dog om man finner noe omtrentlig?
--
edit: kalkulerte meg frem til at OG blir 1048, med 1020 i FG blir det rimelig lavprosent øl... Høyst sannsynlig at mine utregninger er helt på bærtur også