Nå er jeg spent.Ok, da kan du forklare det til Sarge da.
Nå er jeg spent.Ok, da kan du forklare det til Sarge da.
Godt tips, men.. kan ikke modningen skje på flaske?Er ikke så fornøyd med disse bøttene, lokket er ikke spesielt tett. Jula bøttene er veldig mye bedre. Ellers er det fint å lagre på plastkanner, (sjekk at de er næringmiddelsgodkjent). De «opaque» tåler ofte varmt vann/vørter). Ønsker man mindre ingress av luft, tror jeg vannkanne (5l med vann) fra feks Rema er suverene. Med disse kan man også lett presse ut overflødig luft, og de koster ... ca 39kr(?).
Jeg og! Ramla av med hva lokket har med krane å gjøre.Nå er jeg spent.
Har lest den setninPoenget mitt var bare at det ikke er noen egentlig grunn til ikke å bruke kran hvis man gjerne vil fordi man ser fordeler ved å bruke det.
Godt det er flere en meg som ikke skjønner sammenhengen i svar her daJeg og! Ramla av med hva lokket har med krane å gjøre.
Når den er ferdig karbonert kan du koble fra gass ja.Kan jeg putte fate mitt i boden etter jeg har karbonert ? Og kan jeg koble fra co2 ?
Kommer vel på hva man lagrer, og hvorfor. Frukt lambic feks. Eller om man vil utsette «innflytting i siste bolig» av annen grunn, Feks fulle fat. Jeg gjør det bla med cidere. Og lambic.Godt tips, men.. kan ikke modningen skje på flaske?
Det kommer vel an på hva du har tenkt å bruke den til?Kjenner jeg er litt rusten. Holder det med en halvliter starter til denne, shaken?
Vis vedlegget 50592
Det var egentlig ment som en spøk. Les det med liten tekst på pakka, spes det som står etter "mfg"Det kommer vel an på hva du har tenkt å bruke den til?
Eldre enn jentungen, jo.Det var egentlig ment som en spøk. Les det med liten tekst på pakka, spes det som står etter "mfg"
«Alltid» bra å gi det noen ekstra dager. Er selv nybegynner, (1 1/2 år / 50 brygg), og det vanskeligste i starten er å være tålmodig.Første spørsmål handler sikker bare om CO2(kullsyre) som fester seg på hydrometeret. Snurr det og se igjen, kanskje den viser 1.018.
Det andre, ja det høres ikke feil ut det, nå blir det vanskelig å gi noe konkret svar uten å vite gjær og temperatur.
Er det MJ sett med MJ gjær, så ville jeg økt temperaturen noen grader og forsiktig "swirlet" på karet, uten å åpne eller noe og gitt det en god 4+ dager
Nærmer med 3 år og syns enda det er vanskelig«Alltid» bra å gi det noen ekstra dager. Er selv nybegynner, (1 1/2 år / 50 brygg), og det vanskeligste i starten er å være tålmodig.
Kullsyra roter til målinga. (Jeg går ut fra at du tar ut en prøve i et måleglass og bruker hydrometeret der?) Det er ikke så dumt å la det stå ei stund. Så spinner du hydrometeret, slik at det kvitter seg med bobler som henger fast ved det og får det til å flyte høyere. Da skal du få riktig måling.God kveld, long time listener first time caller her. Har etter mange års somling endelig satt meg et ekstrakt brygg.
Dog jeg kjøpte et grain kit for omkring 10 år siden da nøgne ø solgte utstyr, som dere sikkert skjønner av starten på innlegget ble det liggende på boden.
Men nok om det!, over til dumme spørsmål!
Jeg er kjent med bruken av hydrometer men ikke til øl, under måling av SG etter en uke gjæring (ca ferdig etter oppskrift og evt tid for å tilsette tørrhumle) så la jeg merke til at hydrometeret gir meg forskjellig måling om jeg lar den ligge i væsken litt. Repeterte måling og det samme skjedde. Leser jeg av umiddelbart får jeg 1018, venter jeg noen minutt får jeg 1020. Hva er mest riktig?
(Jeg så ingen variasjon når jeg målte OG)
Dumme spørsmål nr2, jeg har en forventet FG på 1015 og ligger nå altså på 1018-1020. Er dette å regne innenfor normalen?
(gjæringen/plopping har vært rolig siden i går/dag 6)
-Christopher
Jeg har funnet en kur; starte ett nytt brygg før forrige er ferdig. Samt ha problemer med å få ledige fat Samt brygge «småbrygg» som skal på flaske. Kjedelig å vaske flasker ... selv om jeg merker at i det siste har jeg begynt å sette pris på renholdsaspektet ved brygginga, også. Sjukt!Nærmer med 3 år og syns enda det er vanskelig
Takk for et godt utfyllende svarKullsyra roter til målinga. (Jeg går ut fra at du tar ut en prøve i et måleglass og bruker hydrometeret der?) Det er ikke så dumt å la det stå ei stund. Så spinner du hydrometeret, slik at det kvitter seg med bobler som henger fast ved det og får det til å flyte høyere. Da skal du få riktig måling.
Veit du om du skal lese av etter hvor væskenivået treffer skalaen, eller der hvor overflatahinna (meniskusen) treffer den? Hvis ikke, sjekk ved å måle ved 20 grader i vann. Det er det hydrometere (vanligvis) er kalibrert i forhold til. Det skal da vise 1.000, og da ser du hvilken målemetode som blir riktig.