Oppkok? Eg så mer for meg å meske kanskje 15 min med spesialmalten. Hvorfor vil du koke opp med den nye malten?Ja, hvorfor ikke
Sikkert greit å gi det ett lite oppkok da
Oppkok? Eg så mer for meg å meske kanskje 15 min med spesialmalten. Hvorfor vil du koke opp med den nye malten?Ja, hvorfor ikke
Sikkert greit å gi det ett lite oppkok da
Oppkok? Eg så mer for meg å meske kanskje 15 min med spesialmalten. Hvorfor vil du koke opp med den nye malten?
Eg tror du misforstår meg, eller så forklarer eg meg dårlig.Først og fremst for sanitære grunner, men også mtp. klarhet og dms f.eks
Ikke om du skal tilsette malttyper som må meskes, og det betyr at ideen ikke er brukbar for tyske øltyper.Kom til å tenke på noe på vei til jobb i dagmorges.
Kunne man mesket en enkel pils, så splitbatchet den og "tilsatt" feks munchner eller annen spesialmalt og fått ut to ulike øl? Feks 15 liter pils og 15 bayer/oktoberøl eller lignende.
Merker eg tviler, men eg må spør.
Ok, det får bli med tankeeksperimentet. Eg ser de samme utfordringene. Samtidig, hvis et øl skal lagres i flere måneder, så kan en liksågodt gjøre det skikkelig. Det kom bare som en ide.Ikke om du skal tilsette malttyper som må meskes, og det betyr at ideen ikke er brukbar for tyske øltyper.
Her er en grei artikkel om denne problematikken: https://www.mrbeer.com/blog/post/steeping-and-mashing-grains-101
edit: Jeg misforsto også.
Jeg er småskeptisk, fordi det vil være lite enzymer igjen når du er ferdig med å meske førsterunde. Det går kanskje med münchener og wienermalt. De er ikke spesialmalt, men basismalt, og har nok diastatisk kraft til å konvertere den stivelsen de inneholder. Men i denne mesken vil konsentrasjonen bli lav, og du må antakelig beregne desto mer tid. Hvor mye tid blir rein gjetning, men 15 minutter er uansett for lite. 20 minutter på 67 grader er antakelig et absolutt minimum for en mesk, men det er en vanlig mesk, og ikke en utspedd mesk, som det du foreslår i praksis vil være.
Heeeey, ikke gi opp så fort a, det er jo ikke verre enn at du tilsetter litt basemalt til den spesialmalten du skal ha til "den andre batchen" og øker fra 15 til 30 min mesk, det gjør du jo bare i en mindre kjele mens du mesker hovedbryggetOk, det får bli med tankeeksperimentet. Eg ser de samme utfordringene. Samtidig, hvis et øl skal lagres i flere måneder, så kan en liksågodt gjøre det skikkelig. Det kom bare som en ide.
Renere? Som i klarere eller smak?Jeg tror det går greit. Den blir i verste fall litt renere
Du kan øke temperaturen litt når du kommer hjem
Renere? Som i klarere eller smak?
Skulle gå fint det.Kan jeg gjenbruke grolsch 1.5l flasker med patent kork?
Men de er grønne, er de ikke? Dermed er ikke ølet skjerma mot lyspåvirkning, så du må passe på å la dem stå mørkt. Men det er du sikkert klar over.Kan jeg gjenbruke grolsch 1.5l flasker med patent kork?
Ja er grønne. Funker det å dekke til med noe?Men de er grønne, er de ikke? Dermed er ikke ølet skjerma mot lyspåvirkning, så du må passe på å la dem stå mørkt. Men det er du sikkert klar over.
Ja; hva som helst som holder lyset unna. Det enkleste er vel pappesker?Ja er grønne. Funker det å dekke til med noe?
Det er vel ikke akkurat det betydningen av "skunk" er i øl/lys sammenheng akkurat, men det vet du sikkert...stinkdyr
Jo, det er stinkdyrets sekret som har gitt navnet til denne usmaken: https://thetakeout.com/what-does-skunked-beer-taste-like-1828888083Det er vel ikke akkurat det betydningen av "skunk" er i øl/lys sammenheng akkurat, men det vet du sikkert...![]()
Humle og cannabis er slektninger, så det kan godt hende dere begge har rettOk!![]()
Jeg var helt sikker på at det var "skunk" som i marihuana som var grunnen til navnet. At det fikk den søtlige "grønne" lukten, som er lett gjenkjennelig. Mener også det ble ganske klart poengtert og gjenkjent på usmakkurs i regi av Norbrygg også...