Kölsch har jeg tenkt på, men planen er å spare Saaz og Mittelfrüh til @cjohansen sin Glasshus Saison klone.Kølsch, engelsk golden ale. Eller brygg en lager med wlp810 eller m54 som er lagergjær som fungerer rundt 18C. Wlp028/wyeast1728 gjærer også rent og lageraktig på 13-14C.
Har ingen erfaring med MJ selv, men har lest flere på Norbrygg med den erfaringen. Men i går kom jeg over en tråd om tørrgjær på homebrew-forumet. I følge den er MJ i hovedsak ompakket Lallemand og Fermentis gjær, ikke vet jeg. Uansett så lenge jeg har tilgang på Lallemand og Fermentis blir det nok en av de.W-34/70 er også robust og tilgivende på relativt høye temperaturer. Selv har jeg dårlig erfaring med og inntrykk av Mangrove Jack's-gjær, og unngår derfor det.
1kg korn tar til seg ca. 1L veske. Når meskingen er ferdig er dette vørt med samme SG som vørten du sitter igjen med. Hadde du skylt med dette ville ikke noe endret seg. Skyller du med vann derimot vil du skylle ut noe av denne vørten fra korna og de tar til seg skyllevannet i stedet. Så du får enkelt sagt med deg mere av vørten videre.Sikkert komplett idiotisk spørsmål, men hvorfor skyller man ikke mesken med vørteren man allerede har mesket i? Dvs hive total vannet oppi med en gang og bare skylle med vørteren man allerede har? Eller vil da sukkeret feste seg på korna igjen?
Ante meg at det var en enkel forklaring1kg korn tar til seg ca. 1L veske. Når meskingen er ferdig er dette vørt med samme SG som vørten du sitter igjen med. Hadde du skylt med dette ville ikke noe endret seg. Skyller du med vann derimot vil du skylle ut noe av denne vørten fra korna og de tar til seg skyllevannet i stedet. Så du får enkelt sagt med deg mere av vørten videre.
Beklager veldig veldig sent svar, men upgrade kittet er veldig bra! Hadde jeg vært deg derimot hadde jeg kjøpt en brewzilla i dette tilfellet og brukt 35 literen som HLT.Hei, håper du har funnet svar på spørsmålet ditt! Vurderer å kjøpe upgrade kit’et selv til min Digiboil 35 som jeg til nå har brukt til BIAB. Hvordan synes du det fungerer i bruk?
1. Lekkasje kan unngås. Du får det bare hvis du gjør noe feil. (Joda, jeg har fått det, men aldri noen katastrofe.)
3. Du trenger ikke tilte bøtta. Det er bare å ikke ha krana for lavt.
Skal kjøpe meg liten fryser for og bygge om til keezer, og forbanner meg over at det er umulig og få noen tall på hvor store de er innvendig! Noen som har noen anbefalinger til fryser
Og du trenger ikke tenke på lukka tapping til fat uten kran.Trenger ikke tilte en bøtte uten kran...
Poenget mitt var bare at det ikke er noen egentlig grunn til ikke å bruke kran hvis man gjerne vil fordi man ser fordeler ved å bruke det.bøtte uten kran vil lekke mindre en en bøtte med kran. Uansett. Har ingen ting med om man gjør feil eller ikke...
Trenger ikke tilte en bøtte uten kran...
peram
Tre måneder går greit. Kommer an på plasten som bøtta er laga av, men vanlige gjæringsbøtter for øl er helt ok.Fant nå ut at det er nesten et krav å ha de på glass, ikke plastikk.
Har kun plastikkbøtter...
Tre måneder går greit. Kommer an på plasten som bøtta er laga av, men vanlige gjæringsbøtter for øl er helt ok.
Trenger ikke tenke på å lokk på en bøtte som ikke benyttes til gjæring...Og du trenger ikke tenke på lukka tapping til fat uten kran.
Jeg er også skeptisk til Mangrove Jack's gjær, etter et par uhell som jeg ikke har hatt på noen andre brygg (pauser i utgjæring som kan lure en til å tro at ting har gjæret ferdig og gushere som tyder på en form for infeksjon). Mistenker at MJ kan ha litt krysskontaminering mellom ulike gjærtyper, eller noe slikt.W-34/70 er også robust og tilgivende på relativt høye temperaturer. Selv har jeg dårlig erfaring med og inntrykk av Mangrove Jack's-gjær, og unngår derfor det.
Er ikke så fornøyd med disse bøttene, lokket er ikke spesielt tett. Jula bøttene er veldig mye bedre. Ellers er det fint å lagre på plastkanner, (sjekk at de er næringmiddelsgodkjent). De «opaque» tåler ofte varmt vann/vørter). Ønsker man mindre ingress av luft, tror jeg vannkanne (5l med vann) fra feks Rema er suverene. Med disse kan man også lett presse ut overflødig luft, og de koster ... ca 39kr(?).Norges største og beste utvalg innen ølbrygging for hjemmebrygg og bryggerier
Brewshop har Norges største utvalg innen ølbrygging - fra råvarer, ølsett og bryggemaskiner til flasker og ølglass, for hjemmebryggere og bryggerier.www.bryggselv.no
denne
Problemet er at plasten i de valige bøttene våre ikke er diffusjonstett. PET-plast er bedre, og skulle holde for de fleste formål, men er heller ikke helt tett.Er ikke så fornøyd med disse bøttene, lokket er ikke spesielt tett. Jula bøttene er veldig mye bedre. Ellers er det fint å lagre på plastkanner, (sjekk at de er næringmiddelsgodkjent). De «opaque» tåler ofte varmt vann/vørter). Ønsker man mindre ingress av luft, tror jeg vannkanne (5l med vann) fra feks Rema er suverene. Med disse kan man også lett presse ut overflødig luft, og de koster ... ca 39kr(?).
Ja, glemte legge til disse dette over; Bøtte/kanne som er opaque (ugjennomsiktig) har høyere oksygeningress. Vannkannene (feks Rema) er PET.Problemet er at plasten i de valige bøttene våre ikke er diffusjonstett. PET-plast er bedre, og skulle holde for de fleste formål, men er heller ikke helt tett.
Ok, da kan du forklare det til Sarge da.Trenger ikke tenke på å lokk på en bøtte som ikke benyttes til gjæring...
Det der er en viktig grunn (av flere) til at jeg gjærer i bøtte uten kran. Hevert fungerer helt fint.