Tråden for dumme spørsmål.

bøtte uten kran vil lekke mindre en en bøtte med kran. Uansett. Har ingen ting med om man gjør feil eller ikke...



Trenger ikke tilte en bøtte uten kran...

peram
Poenget mitt var bare at det ikke er noen egentlig grunn til ikke å bruke kran hvis man gjerne vil fordi man ser fordeler ved å bruke det.
 
Ikke helt ølbrygging, men mjød.
Fulgte en oppskrift på nettet og de skal ofte modnes en god stund på secondary fermenter.
Fant nå ut at det er nesten et krav å ha de på glass, ikke plastikk.
Har kun plastikkbøtter...

Så, hvordan løser jeg det? Slenger over på secondary for å klarne det litt og fjerne grums og heller flaske det tidligere?
Dvs flaske når FG er stabil kontra la den ligge på secondary i månedsvis?
 
W-34/70 er også robust og tilgivende på relativt høye temperaturer. Selv har jeg dårlig erfaring med og inntrykk av Mangrove Jack's-gjær, og unngår derfor det.
Jeg er også skeptisk til Mangrove Jack's gjær, etter et par uhell som jeg ikke har hatt på noen andre brygg (pauser i utgjæring som kan lure en til å tro at ting har gjæret ferdig og gushere som tyder på en form for infeksjon). Mistenker at MJ kan ha litt krysskontaminering mellom ulike gjærtyper, eller noe slikt.
 

denne :)
Er ikke så fornøyd med disse bøttene, lokket er ikke spesielt tett. Jula bøttene er veldig mye bedre. Ellers er det fint å lagre på plastkanner, (sjekk at de er næringmiddelsgodkjent). De «opaque» tåler ofte varmt vann/vørter). Ønsker man mindre ingress av luft, tror jeg vannkanne (5l med vann) fra feks Rema er suverene. Med disse kan man også lett presse ut overflødig luft, og de koster ... ca 39kr(?).
 
Er ikke så fornøyd med disse bøttene, lokket er ikke spesielt tett. Jula bøttene er veldig mye bedre. Ellers er det fint å lagre på plastkanner, (sjekk at de er næringmiddelsgodkjent). De «opaque» tåler ofte varmt vann/vørter). Ønsker man mindre ingress av luft, tror jeg vannkanne (5l med vann) fra feks Rema er suverene. Med disse kan man også lett presse ut overflødig luft, og de koster ... ca 39kr(?).
Problemet er at plasten i de valige bøttene våre ikke er diffusjonstett. PET-plast er bedre, og skulle holde for de fleste formål, men er heller ikke helt tett.
 
Problemet er at plasten i de valige bøttene våre ikke er diffusjonstett. PET-plast er bedre, og skulle holde for de fleste formål, men er heller ikke helt tett.
Ja, glemte legge til disse dette over; Bøtte/kanne som er opaque (ugjennomsiktig) har høyere oksygeningress. Vannkannene (feks Rema) er PET.
I noen tilfeller er det akseptabelt/ønskelig(?) med litt oksygen, (hvis man feks ønsker sherrypreg feks for barleywine), har inntrykk at dette også gjelder lambic (jnf eiketønne), kom gjerne med detaljer/korrigeringer her, Finn :) (eller andre som har kompetanse her).
 
Er ikke så fornøyd med disse bøttene, lokket er ikke spesielt tett. Jula bøttene er veldig mye bedre. Ellers er det fint å lagre på plastkanner, (sjekk at de er næringmiddelsgodkjent). De «opaque» tåler ofte varmt vann/vørter). Ønsker man mindre ingress av luft, tror jeg vannkanne (5l med vann) fra feks Rema er suverene. Med disse kan man også lett presse ut overflødig luft, og de koster ... ca 39kr(?).
Godt tips, men.. kan ikke modningen skje på flaske?
 
Tilbake
Topp