Meld deg på et usmakskurs når det blir mulig igjen, så lærer du å kjenne igjen både acetaldehyd, DMS, diacetyl og flere usmaker.Acetaldehyd vs Florale/fruktige humler eller fruktige estere fra gjær: Lett å skille fra hverandre eller ikke?
Jeg har i en rekke brygg syntes at det har luktet og smakt litt epleaktig av ølet. Jeg har tenkt acetaldehyd fordi første assosiasjon er "Grønne epler" (type Granny Smith, som er en syrlig eplesort jeg liker godt som frukt).
I det senere har jeg blitt i tvil. Når jeg leser om acetaldehyd, så beskrives det jo som råtne epler, det med råttenhet synes jeg ikke at jeg kjenner.
Kan det være at gjær/humle bidrar med mer fruktighet enn forventet, og at jeg dermed tenker "usmak" fordi forventning ikke står i forhold, men at dette ikke er acetaldehyd, likevel?
Personlig synes jeg acetaldehyd minner mest om grønne epler, ikke råtne epler.