Tråden for dumme spørsmål.

Flasking av Nøgne Ø IPA i dag. Kva har skjedd her? Skal eg røre, eller skal alt grumset ligg att?
 

Vedlegg

  • 0 bytes · Sett: 105
men hos meg ser det alltid ut som gjæra og humla har blandet seg på bånn før tapping
hvorfor er det slik
 
Spørsmål nr. to for i dag: korleis får me desinfisisert heverten etter å ha sugd på den med munnen? Virkar heilt umogleg å halde den heilt bakteriefri?
 
Hvorfor suger du på den?
Fyller den med starsan og holder for. Putter den i øla og åpner i bunn. Lar starsanen og sikkert en dl øl gå i ei bøtte så tar jeg tuten over i fat/flaske etc.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
Takk for tipset! Me fekk ikkje det heilt til, så brukte munnen og desinfiserte tuppen før omstikk.

Er det ein "feilsøkingstråd" her på forumet kor eg kan spørje om kva som kan vere grunnen til at ølet vårt smaka som det smaka? Er litt nye i gamet så veit ikkje endå heilt kva faktorar som spelar inn på kva feil på smaken. Eller skjer det like greit her inne?
 
Sist redigert:
Skal sjekke ut autoheverten!


Og takk for tipset med dommerskjemaet, kjempenyttig lesing! Likevel ser eg ikkje heilt feilen vår der, så eg spør her:
Me smaka vår fyrste weissbier(forøvrig batch #2), og opplevde ingen usmakar og ein god karbonering. Men; det var lite generelt smak. Veldig tynn og lite rund, men både lukt og ettersmak var weiss slik me kjenner den. Har dette med meskinga å gjere? Då me brygga gjekk temperaturen ein god del opp og ned, og me fekk sirkulert lite. Ville ølet smaka betre om dette var gjort optimalt, eller kan ha med andre faktorar å gjere?

På det siste brygget vårt vart meskinga veldig god, så me håpar å merke ein markant forskjell.
 
Skal sjekke ut autoheverten!


Og takk for tipset med dommerskjemaet, kjempenyttig lesing! Likevel ser eg ikkje heilt feilen vår der, så eg spør her:
Me smaka vår fyrste weissbier(forøvrig batch #2), og opplevde ingen usmakar og ein god karbonering. Men; det var lite generelt smak. Veldig tynn og lite rund, men både lukt og ettersmak var weiss slik me kjenner den. Har dette med meskinga å gjere? Då me brygga gjekk temperaturen ein god del opp og ned, og me fekk sirkulert lite. Ville ølet smaka betre om dette var gjort optimalt, eller kan ha med andre faktorar å gjere?

På det siste brygget vårt vart meskinga veldig god, så me håpar å merke ein markant forskjell.
Sannsynligvis har dette noe med gjæringen, gjærmengden og/eller gjæringstemperaturen å gjøre. Skaff dere full kontroll på dette først, så kan dere bekymre dere for meskingen som neste steg. "Tynn og lite rund" kan tyde på for lav mesketemperatur. "Generelt lite smak" kan tyde på for lav gjæringstemperatur og/eller feil gjærmengde.

Et tips til neste spørsmål er å oppgi litt mer fakta (fra loggen deres) gjærtype, gjærmengde, temperaturmålinger underveis, bryggeutstyr, etc.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp