Du kan lese deg til ganske mye i det skjemaet som dommerne bruker når de bedømmer øl.Er det ein "feilsøkingstråd" her på forumet kor eg kan spørje om kva som kan vere grunnen til at ølet vårt smaka som det smaka? Er litt nye i gamet så veit ikkje endå heilt kva faktorar som spelar inn på kva feil på smaken. Eller skjer det like greit her inne?
Du må få deg en autohevert. Det er en slags pumpe som gjør at du slipper å suge på den.Spørsmål nr. to for i dag: korleis får me desinfisisert heverten etter å ha sugd på den med munnen? Virkar heilt umogleg å halde den heilt bakteriefri?
Prøvde en sånn for første gang,den funket men drar inn luft hele tiden.. noe gale med bruker/heverten?
Du må få deg en autohevert. Det er en slags pumpe som gjør at du slipper å suge på den.
Sannsynligvis har dette noe med gjæringen, gjærmengden og/eller gjæringstemperaturen å gjøre. Skaff dere full kontroll på dette først, så kan dere bekymre dere for meskingen som neste steg. "Tynn og lite rund" kan tyde på for lav mesketemperatur. "Generelt lite smak" kan tyde på for lav gjæringstemperatur og/eller feil gjærmengde.Skal sjekke ut autoheverten!
Og takk for tipset med dommerskjemaet, kjempenyttig lesing! Likevel ser eg ikkje heilt feilen vår der, så eg spør her:
Me smaka vår fyrste weissbier(forøvrig batch #2), og opplevde ingen usmakar og ein god karbonering. Men; det var lite generelt smak. Veldig tynn og lite rund, men både lukt og ettersmak var weiss slik me kjenner den. Har dette med meskinga å gjere? Då me brygga gjekk temperaturen ein god del opp og ned, og me fekk sirkulert lite. Ville ølet smaka betre om dette var gjort optimalt, eller kan ha med andre faktorar å gjere?
På det siste brygget vårt vart meskinga veldig god, så me håpar å merke ein markant forskjell.