Tråden for dumme spørsmål.

Tusen takk for gode tips!

Her er det me brygga. Kom i pakketilbodet til BB60: http://www.olbrygging.no/products/pakketilbud-beer-brew-61

Gjæringsskapet vårt ligg mellom 18 - 19.5 etter målingar, litt opp og ned avhengig av tid på døgnet. Er det for stor variasjon? Bør tempen vere eksakt samme heile tida? Har høyrt at tempen inni gjæringskaret er høgare en tempen i "rommet", så har tenkt at 18 grader funka bra for eit øl som krev 20 grader gjæring, men kanskje tempen må litt opp.

Me er dårlege på loggføring, note to self! :)
 
Temperaturen i karet er sjeldent den samme som romtemperaturen. Hos meg er den typisk under i ett døgn, over i de neste to, og i nærheten etter det.
http://bb.templogg.no
US-05 på 20L følger normalen. Kveiken på 10L avviker fra vanlig forløp. Den avviker også fra tidligere Kveik gjæringer. Dette er grunnen til at jeg logger. Minimalt med arbeid siden alt går automatisk...
 
Kan man i teorien bruke starsan til vannjustering, senke pH?

Phosphoric acid, also found in colas, is popular with brewers not bound to the Reinheitsgebot. It requires 10 times more 10% phosphoric acid than 88% lactic acid to lower the pH the same amount, demanding less measurement precision. The other advantage of phosphoric acid is that it leaves behind phosphate salts, which are relatively flavorless, and already present.

Citric acid, also found in lemons, has gained some interest for citrusy IPAs. In small-scale tests, I thought citric acid did add to the fruity perception compared to other acids. Citric acid is sold powdered for cheese making and is best added to taste at packaging. I don’t recommend acetic, malic, hydrochloric, or sulfuric acids for pH adjustment because of flavor and/or safety concerns.
 
I oppskrifter som krever kandissukker, kan man da bruke kandissirup isteden? Sikkert et dumt spørsmål, da det sikkert er samme greia bare fast og flytende form, but as the title say :p
 
Er ganske ny i gamet selv, men får alltid slik bunnfall som du har der. Ofte 2-4 liter. Slik jeg har forstått er det gjær, humle, malt rester som samler seg i bunnen. Når du skal flaske er det lurt å stikke om ølet til et nytt kar, gjerne med kran. Da skal du unngå å få med deg dette.
 
Du gjør det litt motsatt ift normalen? Gjærer i kar med kran og stikker om ved flasking til kar uten kran?
Det er ulike måter å gjøre dette på. Det som er viktig etter at gjæringa er godt i gang er å få minst mulig oksygen i ølet. Uansett hvilken metode du bruker. Gjæring i kar med kran er det flere som gjør. De som har fått lekkasje under gjæringa slutter ofte med kran i gjæringskaret.
Ikke hell over, da får du inn mye oksygen.
 
Jeg tapper bare rett fra krana uten omstikking eller sekundær, forstår ikke at ikke flere gjør det samme

Som Håvard skriver, det er sjelden mer bunnfall enn høyden på kranen

Får alltid superklar øl
 
Du gjør det litt motsatt ift normalen? Gjærer i kar med kran og stikker om ved flasking til kar uten kran?
Det er ulike måter å gjøre dette på. Det som er viktig etter at gjæringa er godt i gang er å få minst mulig oksygen i ølet. Uansett hvilken metode du bruker. Gjæring i kar med kran er det flere som gjør. De som har fått lekkasje under gjæringa slutter ofte med kran i gjæringskaret.
Ikke hell over, da får du inn mye oksygen.

Helt ärlig så er jeg såpass ny på dette at jeg ikke har noen "måte" å gjöre dette på.. Da bruker jeg hevert rett over i flaske da eller?
 
Tilbake
Topp