Tråden for dumme spørsmål.

Så jeg burde egentlig skylle mindre, slik at OG ble lavere, for så å tilsette vann under kokingen?
Har lest meg litt opp på DMS nå, og tror jeg holder lokket av for å være sikker.
Kan det stemme at ca 10L har dampet vekk på 90min? det høres mye ut, men det har jo forsvunnet så :p
Det kan vel tilsettes vann (kokt) imens det koker regner jeg med, etterhvert som vannet damper vekk
 
Du sjekke OG etter kok, ser kor mange liter det er I gjærings karat. Tilsette x antal liter slik du får den OG du har planlagt.
Det skal finnes ein formel for dette uten at eg har den.

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Så jeg burde egentlig skylle mindre, slik at OG ble lavere, for så å tilsette vann under kokingen?
Har lest meg litt opp på DMS nå, og tror jeg holder lokket av for å være sikker.
Kan det stemme at ca 10L har dampet vekk på 90min? det høres mye ut, men det har jo forsvunnet så :p
Det kan vel tilsettes vann (kokt) imens det koker regner jeg med, etterhvert som vannet damper vekk

Skylle med mer mente jeg..

Jo mer vann jo lavere OG
 
Jeg har tømt et fat for øl nå, og ser at picknic slangen er blitt misfarget av ølet. Har renset fat og slange med PBW. Er denne slangen ren? Eller må det hardere kost til?
 
Kanskje ikke et dumt spørsmål, men jeg lurer på om dere som har fat drikker mer etter at dere kjøpte fatanlegg?
 
Jeg har tømt et fat for øl nå, og ser at picknic slangen er blitt misfarget av ølet. Har renset fat og slange med PBW. Er denne slangen ren? Eller må det hardere kost til?
Har kjøpt linjerens på ebye. Då fekk me vekk misfarge

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Star San er ikke vaskemiddel. Det er desinfeksjon. Man må alltid vaske fat, slanger osv. rent for rester og smuss. Så desinfiserer man, helst rett før bruk slik at det ikke infiseres i mellomtiden.
 
Star San er ikke vaskemiddel. Det er desinfeksjon. Man må alltid vaske fat, slanger osv. rent for rester og smuss. Så desinfiserer man, helst rett før bruk slik at det ikke infiseres i mellomtiden.
Det stemmer at starsan ikkje er vask.

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Driver og øver meg med nien 5-liters batcher med allgrain. Den første ble grumsete og besk så jeg slo ølet ut etter 4 uker på flasker. Nr 2 er nå på flasker og tegner til å bli ok.

I går brygget jeg den tredje. Etter at vørteren var avkjølt slo jeg alt over i gjæringskaret. Bunnfallet (humle antar jeg) fulgte med. Var det en bommert? Burde jeg brukt heverten?

Jeg husker ikke hva jeg gjorde de foregående gangene.
 
Tilbake
Topp