Det er i minste laget. La det få minst 2 uker (3 eller mer, hvis vi snakker pils). Ikke heng deg for mye opp i plopping og stabil FG, iallfall ikke før 14-ish dager har passert. Det finnes gjær som er
ferdig gjæret (les: stabil FG) i løpet av 23 dager, men trenger tid til å balansere ølet og fjerne biprodukter fra gjæringen. Se
https://byo.com/mead/item/635-fermentation-time-line spesielt sise fase: «Stationary Phase of Yeast Growth: Three to 10 Days»
Det er nok helt normalt å være litt utålmodig i starten av bryggekarrieren (been there, done that!), men etterhvert øver man inn litt mer zen-tålmodighet, da man ser at det gir bedre resultat til slutt.
Nå vet jeg ikke hvilken gjær som følger med i Europris-settene, men «gjengs» anbefalning er vel å kaste den medfølgende, og heller gå for en «ordentlig», f.eks
US-05 den er både nybegynneres og erfarne bryggeres venn!