Siden du er en sløvpeis og fatet er under halvfullt, så kan du la CO2 flaska og regulatorn bli igjen hjemme. Trykk opp litt eksta før du drar. Når fatet er tomt iløpet av helga vil du fortsatt ha over halvparten av trykket igjen på flaskaKjøre på hyttetur med fat, regulator og CO2 kanne, burde fungere fint? Har noen erfaringer med dette?
Utstyr kommer forsåvidt til å ligge flatt sansynligvis pga dårlig plass - dette skal ikke ha noe å si?
Hvis fat er mindre en halvfult og kan oppleve skvulping, vil dette gå ut over ølet hvis det bare er CO2 atmosfære i karet?
Alt øl ferdig karbonert. Tenker å koble fra og pakke regulatoren godt inn, noe sier meg den knekker om du bare ser stygt på den ...
Planen var opp til 2fat avhengig av plass, ene fatet er fult og nykarbonert, og det andre er under 5L og masse tomrom (men det ble helt jævla godt så derfor jeg vurdrer å dra det med). "trykk opp litt ekstra", har du det i en bar mengde? 3 burde kanskje gjøre susen da?Siden du er en sløvpeis og fatet er under halvfullt, så kan du la CO2 flaska og regulatorn bli igjen hjemme. Trykk opp litt eksta før du drar. Når fatet er tomt iløpet av helga vil du fortsatt ha over halvparten av trykket igjen på flaska
Nei, men er ikke det stempla inn i flaska?Noen som vet hva bryggselv sin 4kg CO2 flaske veier når den er tom??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Putt i karetJeg holder på med mitt første brygg (american blonde ale) og skal tilsette humle etter 1 ukes gjæring i kar. Skal det bare puttes oppi eller skal det røres eller hva?
Hei. Noen som har prøvd å tørrhumle Danish style ølsett? Sitter å lurer på om jeg skal koke opp litt (ca30 gr ) cascade og ha det i vørteren også tørrhumle med ca 50 gr etter 4-5 dager. Er dette lurt? Har ikke peiling på humle i det hele tatt, men ser cascade blir nevnt en del. Saaz også. Syntes settet ble bra på egenhånd med DME men manglet litt futt.
Bare hiv oppi 30-50 gram tørr cascade 5-7 dager før tapping,spray litt starsan på saks og humle posen før bruk.
Trenger ikke koke humlen når du tørrhumler,bruk en ny pakke og bruk resten ved neste koking/brygging.Så ingen koking altså? Javel takk for svar.
Ville gått for bokk, dvs kun CaCl (1-1.5g/10l) og justert opp meske pH til 5.4-5.5 med Natron om nødvendig.Hvordan justerer folket vannet for baltisk porter? Som vanlig porter?
Edit: Eller kanskje mer som en bock, siden vi er mer på undergjær og kontinentet?
Takk. Faller litt ned på samme selv oppi hodet mitt.Ville gått for bokk, dvs kun CaCl (1-1.5g/10l) og justert opp meske pH til 5.4-5.5 med Natron om nødvendig.
Relativt fersk og har akkurat fått mitt første brygg over på fat. Det er en amerikansk IPA som har gjæret i 2uker.
Har lest litt og sett video guiden til craigtube og hadde en plan om å kjøre på med trykk og rulle litt på fatet i 20min. Men nå som jeg har fått øl på fat og kjørt på litt CO2 og sluppet ut oksygen 5-6 ganger blei jeg brått usikker.
Målern min viser ikke psi tror jeg, kun bar. Så blei brått usikker på hvor mye jeg skal kjøre på. Finnes det bedre/lettere løsninger? Er litt skeptisk til å la gassen stå på over lengre tid. Eller er det helt ufarlig? Har minimalt med peiling på CO2 og gass generelt. Har nådd FG men ølet er ikke veldig klart, vil det klarne selv om jeg evnt presser i masser med CO2?
Vet ikke om dette er riktig tråd å be om hjelp til dette, send meg gjerne videre om det ikke er det![]()