Finn Berger
Moderator
Lagret som bokmerke!
Dette er den første utgaven av How to Brew av John Palmer, det nærmeste vi kommer til å ha en bibel for hjemmebryggere. Den ligger altså på nett, men seinere utgaver er bare på papir. Nettutgaven er stadig verdt å sjekke, men den er ca. 20 år gammel, tror jeg, og mye er skjedd siden den gang. Den nyeste utgaven er fra i år, og er helt klart verdt å investere i.
Der vil du finne en rubrikk til under oversikten over usmaker; meaty. Det er kanskje det mest aktuelle å se etter i ølet deres. Hvis død gjær har begynt å gå i oppløsning - autolysere - vil du først kjenne en litt ubehagelig gjærsmak, som etter hvert går over til en slags kjøtt/buljong-smak, eller "umami" (den femte smaken).
En APA utvikler seg ikke over tid; den er på vei utforbakke fra det øyeblikket den blir født, og skal drikkes fersk. Så hvis den fremdeles er drikkelig, bør dere helle den i dere